För barnfamiljer

Body

Familjetimme

Uppgifter till familjetimmen erbjuds på både finska och svenska varje lördag kl 12.

Under familjetimmen får man själv pröva på olika saker i muséet. Museitimmen hålls i den aktuella utställningen och är riktad till hela familjen! Kolla nästa veckosluts familjetimmes tema på evenemangssidorna. Guidningarna och verkstäderna som ordnas under veckosluten ingår i inträdesbiljettens pris.

Vagnsträffar - Historia med alla sinnen för bebisar och föräldrar 

Den första torsdagen i månaden ordnas mysigt program på finska för bebisar och deras vuxna i Kamu. Storasyskon är också välkomna. På vagnsträffarna bekantar vi oss med utställningarna och historien med hjälp av våra egna sinnen, och det är tillåtet att röra!

Fritt inträde! Kolla programmet på evenemangssidorna.

WeeGees sommarläger

Weegees sommarläger bjuder vi på ett mångsidigt program och roliga överraskningar. Lägren har olika teman varje år som vi betraktar ur olika synvinklar genom upplevelser och aktiviteter. Viktigast är vi-andan och glädjen att lyckas. Utställningscentret WeeGees gård utnyttjas då vädret tillåter. För barn i åldrarna 7–10 år (OBS! På finska). För att delta ska barnet ha gått sitt första skolår. På sommarlägret rör sig gruppen i alla utställningscentrets muséer. Mer information och registreringsinformation här.

WeeGees ryggsäcksresor 

WeeGees ryggsäcksresor för dig på en ny, rolig rundvandring i KAMU och utställningscentret WeeGees andra muséer. Ryggsäckar kan lånas från WeeGees Info-disk i samband med biljettköpet. Resan tar barnen till ett konstverk eller ett föremål i varje museum. Ryggsäckarna lånas ut i biljettkassan.

Kulturrådgivning                

Esbo stadmuseum  deltar i projektet Kulturrådgivningen och besöker Esbo stads barnrådgivningar.  Kultturrådgivningen stödjer vardagens föräldraskap, mammors och pappors orkande och hela familjens välmående genom att bistå med information, stöd och rådgivning från ett kulturellt perspektiv. Ta en titt på Esbo stads nätsidor eller rådgivningarnas anslagstavlor för ytterligare information