Guidningar

Body

En museiguidning är ett ypperligt sätt att tillbringa tiden med vänner, kolleger eller föreningsmedlemmar. KAMUs guidningar erbjuder tusentals intressanta historier – allt från korta historiska glimtar till detaljerade upptäcktsresor till det förgångna. KAMUs guidningar kan också kryddas med aktiviteter efter tema.  Berätta vilken sorts guidning du vill ha när du bokar.

  • Gruppstorlek max 25 personer
  • Boka minst en vecka i förväg!
  • Guidningar ordnas under museets öppethållningstider, tis, lör-sön 11-17, ons-fre 11-19.
  • Bokningar tfn (09) 816 57052
  • Pris 40 € (50 € från 1.1.2020) + utställningscentret WeeGees inträdesavgift 12 €/10€,18- och över 70-åringar har fritt inträde. Grupper på minst 10 pers får grupprabatt, 10€/pers.
  • Vi guidar på finska, svenska och engelska

Guidningar för skolor och daghem hittar du här

Guidningar i KAMU på söndagar

Guidningar ordnas även på svenska i KAMU. På evenemangssidorna kan du kolla när nästa guidning på svenska hålls.

Varje söndag erbjuder KAMU en guidning på finska i den aktuella utställningen. Guidningen ingår i inträdesbiljettens pris. På guidningen får man fråga och diskutera ämnet som utställningen behandlar. Kolla följande guidnings tema på evenemangssidorna.

Guidningar i utställningen Tusen berättelser om Esbo

Utställningen Tusen berättelser om Esbo handlar om Esbo historia. Vi får bekanta oss med olika människoöden, byar och herrgårdar, fest och vardag genom tiderna. Berättelserna om livet i Esbo, byasocknen som blev landets näststörsta stad, ger en inblick i Finlands historia och förhistoria.

Höjdpunkter från stenåldern till staden, 60 min, max 25 personer

Esbo är en ung stad men en gammal boplats. Varför är Esbo en annorlunda stad? Under guidningen berättar vi historier från Esbo och funderar kring hur människornas liv påverkades av olika fenomen under århundradenas lopp. Den här guidningen är vår basguidning i utställningen Tusen berättelser om Esbo. 

Om du är intresserad av en viss historisk tidsperiod, så kan du även boka en guidning om t.ex. förhistorien, medeltiden eller 1900-talet.

Esbos historia på lättfattlig finska/svenska, 45–60 min, max 25 personer

Esbo har varit bebott i 10 000 års tid. Hurdant har människornas liv varit under olika tider? Guidningen berättar på lättfattlig finska om Finlands och Esbos historia. Vi diskuterar tillsammans hur livet har förändrats under tusentals år och vilka saker som inte har förändrats. Dessutom funderar vi över mångkulturalism med Esbos historia som utgångspunkt.

Annorlunda historier (åldersgräns 18), 45–60 min, max 25 personer

Under denna guidning bekantar vi oss på ett lättsamt sätt med en sida av vår historia som historieböckerna inte visar. Under guidningen framgår det hurudana kärlekshistorier, historiska illdåd och märkliga sammanträffanden som har ägt rum i Esbo genom åren.

 

Historiska rundturer i WeeGee               

Almanackor och museiupplevelser – en historisk rundvandring på WeeGee, längd 45 min

Denna rundvandring presenterar boktryckeriet som är berömt för sin betongarkitektur och som numera inrymmer flera museer. Under rundvandringen får vi veta varifrån namnet WeeGee kommer, varför huset ligger just i Hagalund och hurdana museiupplevelser WeeGee idag kan bjuda på. Vi bekantar oss också med berättelser om människor som jobbade på WeeGee. Rundvandringen passar alla som vill ta hela huset i besittning på en gång och bekanta sig med dess unika arkitektur.

Guidningar utanför museet                     

Esbo stadsmuseums personal erbjuder sin expertis även utanför våra museer. Vi ordnar guidningar och föreläsningar både utomhus, inomhus och i bussar för bl.a. hembygdsföreningar, organisationer och skolor. Läs mer här