Guidningar

Body

Boka guidning!

En guidad visning är en bra programpunkt för kompisträffen, arbetsplatsens rekreationsdag, företagets studiebesök eller ett födelsedagsfirande

  • Gruppstorlek max 25 personer
  • Boka minst en vecka i förväg!
  • Guidningar ordnas under museets öppethållningstider, tis, lör-sön 11-17, ons-fre 11-19.
  • Bokningar tfn (09) 816 57052
  • Pris 50 € + utställningscentret WeeGees inträdesavgift 12 €/10€,18- och över 70-åringar har fritt inträde. Grupper på minst 10 pers får grupprabatt, 10€/pers.
  • Vi guidar på finska, svenska och engelska

Guidningar för skolor och daghem hittar du här

Guidningar i KAMU på söndagar

Guidningar ordnas även på svenska i KAMU. På evenemangssidorna kan du kolla när nästa guidning på svenska hålls.

Varje söndag erbjuder KAMU en guidning på finska i den aktuella utställningen. Guidningen ingår i inträdesbiljettens pris. På guidningen får man fråga och diskutera ämnet som utställningen behandlar. Kolla följande guidnings tema på evenemangssidorna.

Vi rekommenderar: 

Guidningen Det annorlunda Esbo 50 €/grupp, max. 25 pers.

Vad gör Esbo till en annorlunda stad? Under guidningen får vi höra höjdpunkter om Esbos historia från stenåldern till nutid genom utställningen Tusen berättelser om Esbo.

Guidningen Annorlunda historier (F18) 50 €/grupp, max. 25 pers.

På rundvandringen i vuxen smak får vi i en lättsam ton höra annorlunda berättelser från det förflutna. Det utlovas olovlig kärlek och våldsdåd, skandaler och spökhistorier på utställningen Tusen berättelser om Esbo.

Verkstaden Hälsningar från Esbo! 50 €/grupp, max. 25 pers. från den 18 mars 2020

Rom har Colosseum, Paris Eiffeltornet, Helsingfors Domkyrkan och salutorget, men vad är Esbo känt för? Under verkstaden funderar vi med glimten i ögat på vad Esbo är berömt för samt tillverkar ett vykort av Esbo.

ALMANACKOR OCH MUSEIUPPLEVELSER – EN HISTORISK RUNDVANDRING PÅ WEEGEE, LÄNGD 45 MIN

Denna rundvandring presenterar boktryckeriet som är berömt för sin betongarkitektur och som numera inrymmer flera museer. Under rundvandringen får vi veta varifrån namnet WeeGee kommer, varför huset ligger just i Hagalund och hurdana museiupplevelser WeeGee idag kan bjuda på. Vi bekantar oss också med berättelser om människor som jobbade på WeeGee. Rundvandringen passar alla som vill ta hela huset i besittning på en gång och bekanta sig med dess unika arkitektur.

Guidningar utanför museet                     

Esbo stadsmuseums personal erbjuder sin expertis även utanför våra museer. Vi ordnar guidningar och föreläsningar både utomhus, inomhus och i bussar för bl.a. hembygdsföreningar, organisationer och skolor. Läs mer här