Teater Hevosenkenkä

Teater Hevosenkenkä som grundades år 1975 är en proffsteater, med föreställningar som bygger på dock- och musikteaterns olika uttrycksformer. Målgruppen är 2–12-åriga barn. Målet är att väcka insikter och erfarenheter, uppmuntra kreativitet och utveckling av barnkultur. Barnteaterföreställningar ses på Johannebackens hemmascen i Mankans samt Sellosalen och Karahuset i Esbo, Annegården i Helsingfors och på turné runt om i landet. Föreställningar finns även på svenska.

Teatern ligger på Johannebacken i Esbo. Teaterbyggnaden – en idyllisk folkskola byggd år 1899 – har renoverats och byggts ut till en idealisk miljö för barnpublik. Den stigande läktaren har 130 sittplatser, och i byggnaden finns också ett mysigt café och en utställningslokal, Galleri Hevosenkenkä, med växlande utställningar. I nedre våningen av galleriet anordnas regelbundna workshopar och kurser både för barn och vuxna. Dessutom finns det gott om parkeringsutrymme på den stora gården utanför teatern. På gården finns också två andra byggnader: den ena rymmer teaterns kontor och den andra en kulissateljé.

www.hevosenkenka.fi

Teater Hevosenkenkä logo

  • Teatteri ja @lelumuseoHKenka mukana Lasten Festareilla la 3.8.!
    Hevosenkengän pisteellä pääsee askartelemaan karne… https://t.co/EkRl5PkXxE

  • Teatteri Hevosenkengän kevään viimeinen näytös nähtiin tänään! Herra Hakkarainen seikkailee ohjelmistossa taas elok… https://t.co/Pa5IRbmbXY

Juhannusmäki | Johannebacken 2 02200 Espoo | Esbo

+358 9 4391220 | hevosenkenka@hevosenkenka.fi