fre 24.09.2021 19.00 - 20.15

Mies miehelle

Kannusali - Kannusillankatu 4

Suomen Smith & Jones, Timo Lavikainen ja Pasi Karppi, tuovat suomeksi näyttämölle 1980-luvun brittiläisen kulttiklassikon. Esitys pohjautuu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin ”Head to head”-keskusteluihin, jotka nähtiin brittisarjassa Alas Smith and Jones.

Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille. Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille.

Smith and Jones tulivat tunnetuiksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista. Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta. Silti heidän komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin. Suomessa sketsiohjelmaa eitettiin nimellä Lunta tupaan. 

Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head-keskustelut ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa, ovathan aiheetkin ikuisia ja kaikissa kulttuureissa esiintyviä.  Nyt 40 vuotta myöhemminkin nostetaan kaverin kanssa häpeilemättä kissa pöydälle. Mies miehelle -esityksessä puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

Kunnianosoituksena mestareille… on aika puhua kuin Mies miehelle.”
Timo Lavikainen ja Pasi Karppi

TalkBack-produktion Ltd:n, BBC:n ja Griff Rhys Jonesin luvalla kääntänyt ja koostanut Pasi Karppi.

Kohderyhmä: Aikuisille

Liput ennakkoon 22 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi.

Liput ovelta 24 €, jos tilaa on, tuntia ennen esityksen alkua.

Evenemangsplats
Kannusali
Arrangör
Kannusali
Pris
Liput ennakkoon 22 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi.
Liput ovelta 24 €, jos tilaa on, tuntia ennen esityksen alkua.
Åldersrekommendation
18+
Språk
suomi
Längd
noin 1 h 15 min, ei väliaikaa