Tjänster för grupper

Body

Är det någon i familjen som fyller år snart? Ska ni ordna lillajulsfest på jobbet? Eller vill ni ordna en utflyktsdag för kompisgänget eller för hela arbetsplatsen? Boka en guidad visning i vår utställning eller gör en inspirerande arkitektur- eller historisk rundvandring i Hagalund. Skräddarsy en lämplig må bra på jobbet - dag för er arbetsplats eller en kväll med kompisgänget och boka en guidning eller verkstad för er grupp på KAMU Esbo stadsmuseum.

Guidad visning i utställningen Allt och inget – Arkitekterna Kaija + Heikki Siren

Kaija och Heikki Siren hörde till de mest internationellt kända finländska arkitekterna i världen. Vi bekantar oss med paret Sirens arkitektur speciellt genom objekt som de ritat i Esbo.  Den guidade visningen passar för alla som är intresserade av bra design, arkitektur och det sköna i vardagen. När du kommer ut från utställningen ser du på den byggda miljön på ett nytt sätt!


En inspirerande arkitekturresa till Hagalund

Under kulturresan till Hagalund fördjupar du dig i den unika arkitekturen och de unika lösningarna som gjordes i stadsdelen på 1950 - 1960-talet. Kom och se den moderna trädgårdsstadens specifika drag, som lyfte den finländska stadsplaneringen på världskartan.  Beundra Hagalunds centrums landmärken och promenera förbi de experimentella radhusen. 

Skräddarsy en lämplig må bra på jobbet - dag för er arbetsplats och välj en helhet, som passar just er gruppy, bland KAMU Esbo stadsmuseums guidningar och verkstäder. Bland våra alternativa verkstäder rekommenderar vi verkstaden Bygg en förort, där ni själva är arkitekter och får rita er egen drömbostad. Ifall ni vill ha en friluftsdag kan ni boka en rundvandring i Hagalund eller så kan ni bekanta er med stadsdelen på egen hand. Utflyktsdagen kronas med en smaklig lunch eller middag på en restaurang med klass. 

Arkitekturverkstäderna: 

Vykortsverkstaden Hälsningar från Esbo!

I verkstaden fokuserar vi på kulturlandskapet i Esbo och gör egna Esbo-kort.

Verkstaden Bygg en förort 

I verkstaden, som lämpar sig för smågruppsverksamhet, planerar vi en 1950-tals Esbo-förort, som förespråkar ett gott liv, och vi bekantar oss med skogsförorternas förverkligande i Esbo.  

Verkstaden Ditt eget livs arkitekt 

I verkstaden planerar vi en bostad antingen enskilt eller i grupp genom att rita.
Det är även möjligt att kombinera verkstadspaketet eller utflyktsdagen med EMMA Esbo moderna museums verkstad med formgivningstema. 

Arkitektur- och historievandringarna

Arkitekturvandring i Trädgårdsstaden Hagalund

Vi promenerar genom det moderna kulturlandskapet från metron till WeeGee eller från WeeGee till metron. Aarne Ervis ”city” från början av 1960-talet visades åt internationella gäster som den moderna arkitekturens kulmination. I den östra förorten byggdes rad- och höghus som anpassades till terrängens former, ”ungkarlshotellet” Mäntytorni och byns hjärta biografen Kino Tapiola. I omgivningarna kring Skogsbjörnsvägen 3, som Kaija och Heikki Siren ritat, kommer man in i den lugna atmosfären som trädgårdsstaden skapar.

Det västra Hagalund: en förorts historia

I närheten av WeeGee, i den västra förorten, kan man på ett lätt sätt bekanta sig med idén om trädgårdsstaden Hagalund. Under den korta promenaden ser vi radhus som Kaija och Heikki Siren ritat, Viljo Revells ”Fickpluntor” samt den västra förortens centrum.  

Historie- och arkitekturvandringen kring Björnviken

I Björnvikens trädgårdsaktiga miljö blir vi bekanta med områdets herrgårdshistoria, tankarna bakom trädgårdsstaden Hagalund samt även den internationellt kända bostadsarkitekturen. Rundvandringen börjar och slutar på Björnvikens strand, några minuters promenadväg från metrostationen. Guiden kan även hämta gruppen från metron, då rundvandringen blir något längre.  

Programmets längd och innehåll kan ni välja enligt det som passar er grupp bäst. Lunchen kan åtnjutas till exempel på Utställningscentret WeeGee eller så kan ni boka middagen i restaurangen Kylä i Hagalunds centrum. Det är enkelt att ta sig till KAMU Esbo stadsmuseum med metro även längre bort ifrån! 

Må bra på jobbet - paketen kan bokas bäst under vardagar. Arkitekturvandringar må-fre kl. 8-18: 100 €
Bokningar och närmare upplysningar från KAMUs Info tel. (09) 816 57052
Kontaktuppgifter