tor 30.07.2020 09.30 - mån 31.05.2021 09.30

1. luokkien kirjastotarjonta

Espoon kaupunginkirjasto -

Kouluille ja päiväkodeille > Alakouluille

 

Ilmoittautuminen tapahtuu webropol-lomakkeella: (linkki tulossa)

1.-luokkalaisille on tarjolla

Ekaluokkalaiskampanja (kirjastot + auto)

Ekaluokkalaiskampanja alkaa syyskuussa. Jokainen ekaluokkalainen saa lukuvuoden aikana kirjastosta kirjalahjan. Lahjan saa lähikirjastosta tai kirjastoautosta kouluihin jaettavia kutsukortteja vastaan. Lahjakirjat voi tulla noutamaan koko luokan voimin ohjatun kirjastokäynnin tai kirjastoautokäynnin yhteydessä. Vaihtoehtoisesti opettaja jakaa lahjakortit kotiin vietäväksi, jolloin ekaluokkalaiset noutavat lahjakirjat oman perheen kanssa. Lisätietoa kampanjasta tulossa myöhemmin elokuussa. 

Kirjastoauton lainauskäynnit ja ekaluokkalaiskampanjakäynnit

Jos matka kirjastoon on hankala, tilatkaa kirjastoauto koululle. Kirjastoauton perusvalikoiman lisäksi voitte toivoa haluamaanne kirjallisuutta autosta lainattavaksi. Kirjastoautossa järjestetään myös ekaluokkalaiskampanjan käyntejä. 

Ennen varausta jutelkaa muiden opettajien kanssa, ja tehkää yhteinen ilmoittautuminen. Voitte ehdottaa alustavaa lainausaikataulua. Voitte varata yhden päivän kerrallaan. Uuden ajan varaaminen samoja luokkia varten on mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty.

Kirjastoauton tilaaminen tapahtuu Microsoft Bookings -työkalun avulla: (linkki tulossa)

Valitkaa ensin haluamanne palvelu, jonka jälkeen voi valita sopivan päivän ja kellonajan. Yhtä luokkaa varten on hyvä varata vähintään 30 min. aikaa.

Kirjavinkkistriimit

Kirjallisuuden ravintoympyrä 10.11.2021

Kirjallisuuden ravintoympyrässä tutustutaan eri kirjallisuuden lajeihin eli genreihin: jännitys, fantasia, realismi, runous, tietokirjat ja sarjakuvat. Timo, Johanna ja Toni innostavat kiinnostumaan kielestä ja kirjallisuudesta, sekä havainnoimaan ja tulemaan tietoiseksi omista lukutottumuksistaan.

Joululomalle lukemista 8.12.2021

Kuvaus tulossa

 

För lärare och fostrare

KULPS!-kategori:
KULPS!-biblioteksstigen är ett redskap för kulturpedagogik i Esbos grundskolor. Skolklasserna kan besöka biblioteksstigen obegränsat.