lör 31.08.2019 11.00 - 17.00

Espoo-päivä Weegeellä

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, KAMU, Näyttelykeskus WeeGee, Suomen Kellomuseo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Ahertajantie 5

LAUANTAINA 31.8. vapaa pääsy koko päivän klo 11-17

31.8.2019 OHJELMA:

Klo 12-14 Acapella -lauluyhtye The Bop Sh' Bops esiintyy yllätyksellisesti WeeGeen kävijöiden joukossa.

The Bop Sh' Bops, tai tuttavallisemmin Bopsut, on Espoon musiikkiopiston pop & jazz -linja Ebelissä muodostettu nelihenkinen lauluyhtye. Popmusiikkia tältä ja menneiltä vuosikymmeniltä laulavaa yhtyettä yhdistää kunnianhimo, leikkimielisyys ja rakkaus acapella-musiikkia kohtaan.

Futuro-talo

Klo 11-17 Tutustu Futuro-taloon keskusteluoppaiden kanssa.

Näyttelykeskus WeeGeen Wirkkala -tila

Klo 11-17 Virtuaaliteatteri TheaterVR: Kalevala-episodit. Nonstop.

Virtuaalista todellisuutta ja teatteria yhdistävä esitys ammentaa Kalevalasta ja karjalais-suomalaisesta kansanperinteestä. 40 min. Esityskieli: Suomi, vienankarjala. Tekstitys: englanti ja venäjä. 15 hlöä/esitys.

ARKKI

KLO 12-17 Palapeli Kaupunki -työpaja.

Tule mukaan rakentamaan jättikokoista kaupunkia kolmiulotteisista palapelipaloista!
Kevyet palat mahdollistavat tilojen, talojen ja pilvenpiirtäjien rakentamisen helposti yksin ja yhdessä. Palasta voi rakentaa erikokoisia ja muotoisia taloja lukuisin eri tavoin. Sateella järjestetään vaihtoehtoinen työpaja sisätiloissa.

EMMA

Klo 11-15 Mä tykkään! 

Piirrä, kirjoita, korista tai julista. EMMAn avoimessa taidepajassa voit tehdä kangasmerkin asuusi kiinnitettäväksi. Taidepaja Paletti, 1 krs.

Klo 13 Eleiden ja tekojen arkisto

Eleiden ja tekojen arkisto on esityksellinen opastus, joka liikkuu esittävän taiteen ja kuvataiteen rajapinnalla. Esityksellinen opastus tutkii muistamisen kerroksia – tilassa elettyjä hetkiä, toistettuja eleitä ja tehtyjä askeleita. Teos uudistaa perinteisen museo-opastuksen ja laajentaa totuuden ja fiktion rajaa esitystaiteen keinoin. Työryhmässä koreografi Tero Hytönen ja tanssitaiteilija Aino Purhonen. Lähtö WeeGee-talon aulasta.

Klo 14-17 Off the Lab -performanssit


Off the Lab on monikulttuurisen taiteilijaryhmän suunnittelema performanssisarja, joka tutkii fanittamisen ja julkisuuden vaikutuksia. Monia eri taiteenmuotoja yhdistelevässä esityksessä pohditaan, miten nämä ilmiöt haastavat yhteiskunnallisia arvojamme. Performanssi syntyi taiteilijoiden yhteistuotantona kun he tutustuivat EMMAn toimintaan ja syksyn päänäyttelyyn. Michael Jackson: On the Wall -näyttely valottaa, miten kansainvälinen supertähti Michael Jackson ilmiönä näyttäytyy nykytaiteessa. Työryhmään kuuluu harpisti Natalia Castrillón, kapellimestari ja muusikko Majella Clarke, yhteisötaiteilija Tiago Martins Pinto, näyttelijä ja performanssitaiteilija Anna Olkinuora, tanssitaiteilija ja koreografi Sade Risku, esitystaiteen pedagogi ja performanssitaiteilija Camila Rosa sekä lavastaja Laura Sariola.

Kellomuseo

Klo 12-15 Tapaa korumuotoilija

Lahden muotoiluinstituutin korumuotoilija-opiskelijat kertovat Koru & Taito 80v näyttelyssä olevista koruistaan ja työstään korujen parissa.

KAMU

Klo 13.30-15.30 Keskiajan korupaja, nonstop

Tule valmistamaan keskiaikaa henkivä koru itsellesi Mankbyn arkeologisten löytöjen innoittamana. Salonki-työpaja, 1krs.

Klo 12-14 Espoonlahden arvoitus - koko perheen omatoiminen kierros. Nonstop.

Koko perheen omatoiminen kierros täynnä toimintaa Katse horisontissa -näyttelyssä.

Klo 13 Opastus: Aktiivisia naisia kivikaudelta kaupunkiin – naisten historiaa Espoossa

Tule tutustumaan naisten historiaan Espoossa. 

Klo 14-16 Tapaa harrastaja: metallinetsintää rannoilla

Tiesitkö, että hiekkarannoilta voi etsiä aarteita metallinetsimellä ja samalla tulee siivonneeksi rantoja metallista? Tervetuloa tutustumaan välineisiin ja juttelemaan Suomen metallinetsijät ry:n harrastajien kanssa Katse horisontissa -näyttelyyn.

Klo 12 Historiakävely: Tapiola asukkaiden tarinoina

Kävelykierroksella tutustutaan Tapiolaan entisten ja nykyisten asukkaiden tarinoiden, muistojen ja lempipaikkojen näkökulmasta. Lähtö Näyttelykeskus WeeGeeltä, Ahertajantie 5. Tämä kävelykierros on liveversio Espoon kaupunginmuseon mobiilioppaan reitistä. Kurkkaa mobiilioppaamme www.tarinasoitin.fi/espoonkaupunginmuseo .

Lelumuseo Hevosenkenkä

Klo 11-15 Lasten Fillarikarkelot (WeeGee-talon edusta ja Lelumuseo)

Espoo-päivän kunniaksi Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää WeeGee-talon edustalla Lasten Fillarikarkelot. Tapahtumassa pääsee ajamaan taitoradalla, käymään kypäräklinikalla, testaamaan pyöräilykypärän turvallisuutta, kertaamaan liikennesääntöjä, katsastamaa pyörän kunnon, täyttämään omaa pyöräilijän korttia sekä osallistumaan fillarisuunnistukseen.

Klo 11-15 Sääntövisa (WeeGeen edusta)

Liikenneturvan pisteellä saat oman pyöräilijän korttisi ja saat ohjeita ja opastusta pyöräilyyn liittyvästä liikenneturvallisuudesta. Sääntövisassa pääset testaamaan, kuinka hyvin muistat pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt.

Minikypäräpiste (WeeGeen edusta)

Liikenneturvan minikypäräpisteellä havainnollistuu, miksi kypärän käyttö pyöräillessä on tärkeää. Hauskalla ja opettavaisella Minikypäräpisteellä opit, miksi kananmunankin kannattaa käyttää kypärää.

Kypäräklinikka (WeeGeen edusta)

Lasten Liikennekaupunki ohjaa ja opastaa pyöräilykypärän oikeaoppisesta käytöstä. Kypäräklinikalla opit kypärän oikean kiinnitystavan.

Pyörien katsastus (WeeGeen edusta)

Yelpyn liikkuva pyörähuolto neuvoo pyörän huoltoon liittyvissä asioissa ja katsastaa pyörien kunnon. Pyörien katsastuksessa saat tietää pyöräsi todellisen kunnon.

Taitorata (WeeGeen edusta)

Lelumuseon taitoradalla harjoitellaan pyöräilyyn liittyviä taitoja kuten tarkkuutta, pujottelua ja jarrutusta. Taitoradalla pääset testaamaan  pyöräilytaitosi.

Klo 11-17  Fillarisuunnistus (Lelumuseo)

Lelumuseossa juhlistetaan Espoo-päivää pyöräilyteemaisella ohjelmalla. Fillarisuunnistuksella pääset etsimään Lelumuseon näyttelystä löytyviä pyöriä ja osallistumaan arvontaan.

Kl. 13.30 Rivstart i Fordonsleken -guidning (Lelumuseo)

Följ trafikledarens ledning och res in i trafikens spännande värld! På guidningen hoppar vi ombord specialutställningen Fordonslek och betraktar resandet och olika fordon på land, luft och hav, samt trafiksäkerhet ur barnets synvinkel.

Klo 15 Äkkilähtö Menopelileikkiin -opastus

Matkaa liikenneohjaajan opastuksella liikenteen ihmeelliseen maailmaan! Opastuksella hypätään Menopelileikki -erikoisnäyttelyn kyytiin tarkastelemaan kulkemista ja liikennevälineitä maalla, merellä ja ilmassa sekä liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta.

Evenemangsplats
Näyttelykeskus WeeGee
Pris
Vapaa pääsy.