DET HÄNDER I KAMU

Body

UTSTÄLLNINGAR

23.10.2020–9.1.2022
Allt och inget – Arkitekterna Kaija + Heikki Siren

KAMUs specialutställning Allt och inget – Arkitekterna Kaija + Heikki Siren är den första i sitt slag i Finland, som ur ett brett perspektiv berättar om arkitektparets produktion. Arkitekternas produktion från 1950-1960 -talet presenteras speciellt genom objekt i Esbo: Otnäs kapell, som är känt både nationellt och internationellt, finns med, liksom även trädgårdsstaden Hagalunds experimentella radhus, för att inte glömma skolorna. 

30.10.2013–
TUSEN BERÄTTELSER OM ESBO

Utställningen skildrar Esbo under fem olika tidsperioder, på fem olika platser: stenålderns säljägare i Bosmalm, medeltida bönder i Mankby, herrskap och allmoge i Alberga, fabriksarbetare i Köklax och stadslivet i förorten. Utställningen berättar hur Esbo kom till, vilka Esboborna är och hur Esbo blev den stad som den är idag.

I KAMU HÄNDER DET NÅGOT VARJE VECKA

ONSDAG

Historiska onsdagseftermiddagar för seniorer 15.9 –24.11.2021 kl. 14

Under de historiska eftermiddagarna för seniorer får vi höra föreläsningar med anknytning till historia och museiarbete. Föreläsningarna hålls i Aitio-utrymmet i Utställningscentret WeeGees andra våning kl. 14 förutsatt att koronaläget så tillåter. Vi rekommenderar att man anmäler sig till föreläsningarna på förhand. Det är möjligt att anmäla sig från kl. 15.30 på onsdagen veckan innan föreläsningen. Anmälningar tas emot i slutet av föregående föreläsning, per telefon till numret 09 816 57052 eller vid KAMUs infodisk.

Vi följer myndigheternas restriktioner och rekommendationer. Om restriktionerna skärps på grund av koronaläget, läggs seniorföreläsningarna upp på KAMU Esbo stadsmuseums Youtube-kanal. 

Programmet hålls på finska förutom föreläsningen som hålls under Svenska veckan den 3.11.

TORSDAG

Vagnträff första torsdagen i månaden 6 februari–7 maj 2020 kl. 12
Inträdet är alltid fritt till vagnträffen som ger föräldern och babyn en stund tillsammans med temat historia.

FREDAG

Gratiskvällar på fredagar kl. 17–19

Förlängda öppettider fram till kl. 21 den första fredagen i månaden, 3 januari, 7 februari, 6 mars, 3 april, 5 juni (inte den 8 maj)

Historisk guidning Annorlunda historier (F18) varje fredag kl. 18

Första fredagen i månaden 3 januari, 7 februari, 6 mars, 3 april, 5 juni
verkstaden Tapperhetsmedalj kl. 17.30–20.30

Alla är värda en medalj! Stordåd har belönats och belönas än i dag med medaljer. För vilken förtjänstfull verksamhet skulle du dela ut en medalj till dig själv eller en vän? Kom till den öppna verkstaden och tillverka en tapperhetsmedalj!

LÖRDAG

Kl. 12–14 Öppen verkstad vid Lärgården i Allt och ingenting-utställningen

Bli arkitekt! Vid Lärgården får du planera din egen drömbostad och ditt drömbostadsområde. Lärgården lämpar sig för planerare i alla åldrar.

SÖNDAG

kl. 14 Guidning på finska i utställningen Allt och ingenting – Arkitekterna Kaija + Heikki Siren