ons 23.01.2019 12.00 - fre 22.11.2019 12.00

Lammassaaressa – komedia käyttäytymissäännöistä

TOTEM-teatteri -

Alakoululaisille suunnattu kiertue-esitys Lammassaaressa – komedia käyttäytymissäännöistä käsittelee perheen kesälomaviikon kehyksessä sääntöjä. Miksi sääntöjä on? Miten säännöt liittyvät sekä yksilön vapauteen, että toisten kunnioittamiseen? Entä mikä on kiellon ja halun välinen suhde? Esitys tarkastelee näitä kysymyksiä komedian keinoin; komedian, joka on kautta aikain ollut oiva tapa sekä tarkastella että tarvittaessa kritisoida yhteisön sääntöjä, lakia ja valtaa.

Lammassaaressa-esityksen perusmuoto on lukudraama. Kyse ei kuitenkaan ole perinteisestä lukudraamatapahtumasta, vaan lukemisesta itsestään ja lukemistapahtumasta sinänsä. Muotonsa puolesta esitys kysyy lukemisen merkitystä osana kulttuuriamme, ja siten esitys on tulevaisuuden ihmistä tarkasteleva ja rakentava, avarakatseinen ja utelias, futuristis-konservatiivinen kokonaisuus.

Esityksen käsikirjoittanut ja ohjannut Tuomas Timonen on helsinkiläinen ohjaaja, dramaturgi, runoilija ja rohkeasti esitystaidetta uudistava esitystaiteilija.

Esitykseen liittyy myös yleisötyötä, jossa tarjotaan välineitä tulkita nykyteatteria oppilaiden kanssa. Joka esityksen päätteeksi pidetään yleisökeskustelu ja kaikki esityksen tilanneet koulut saavat tehtävämateriaalit sekä työpajat.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Tuomas Timonen | Lavastus ja pukusuunnittelu: Tomi Suovankoski | Äänisuunnittelu: Markus Heino | Graafinen materiaali, traileri ja valokuvat: Tomi Suovankoski | Esiintyjät: Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen | Työpaja- ja tehtäväsuunnittelu: Tanja Turpeinen | Tuotanto: TOTEM-teatteri /Tiina Piispa

 

Kesto: 45 min + n. 10 min mittainen loppukeskustelu           

Ensi-ilta: 23.1.2019 Espoossa, ohjelmistossa näytäntövuoden 2019.

Tilaksi käy liikuntasali tai vastaava, lattiatilaa tarvitaan noin 6x6m, loppuosa on katsomoa. Lisäksi tarvitaan voimavirtaa (16/32A). TOTEM-teatteri vastaa kaikesta esityksen vaatimasta tekniikasta.

Evenemangsplats
Esitys ja työpajat tilataan kouluun.
Pris
KULPS!-ryhmille maksuton (ks. tarkemmat tiedot alla). Normaalihinta 570 €/näytös.
Bokningar

Tiedustelut ja varaukset: tuottaja@totemteatteri.com, p. 050-547 0047.

Åldersrekommendation
6-12-vuotiaat
Språk
suomi
Längd
55 min

För lärare och fostrare

KULPS!-kategori:
KULPS!-kulturstigen är ett redskap för kulturpedagogik i Esbos grundskolor. Kulturstigen har två typer av objekt. Upplev en gång per läsår – bland dessa objekt kan gruppen välja ett gratis besök under läsåret. Kom så ofta du vill – dessa objekt kan grupperna besöka gratis utan begränsningar. I samband med beteckningen KULPS! anges de årskurser som har objekt inom KULPS!
Pris för grupper:

Minimimäärä, jolla TOTEM-teatterin esityksen voi tilata kouluun Kerran vuodessa KULPS! -kokonaisuutena, on 65 oppilasta ja näille oppilaille (eli n. kolmelle luokalle) saa myös kokonaisuuteen kuuluvan työpajan/luokka (yhteensä 3 työpajaa). Työpajat eivät ole pakollisia, mutta kuuluvat TOTEM-teatterin Kerran vuodessa KULPS -kokonaisuuteen väh. 65 oppilaalle. Koulu voi tilata KULPS!-palveluna myös useamman näytöksen.
 
TOTEM-teatterin esitykseen voi osallistua koulusta myös muita oppilaita teatterin maksimikatsojamäärän mukaisesti (max. 200 oppilasta/näytös) ilman että nämä muut oppilaat käyttävät Kerran vuodessa KULPS!-käyntinsä. Nämä muut oppilaat voivat lisäksi käydä jossain muussa Kerran vuodessa KULPS! kohteessa.

Normaalihinta 570 €/näytös.