mån 15.10.2018 10.00 - fre 19.10.2018 13.00

Maahisten mailla - luontopaja syyslomalla

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora - Järvenperäntie 1-3

ma-pe 15. – 19.10. klo 10-13 Maahisten mailla - avoin luontopaja syyslomalla

Maahisten mailla käy kuhina, kun metsänväki valmistautuu talveen.

Maahiset ovat jo pukeneet ylleen villanuttunsa. Tehdään oma villainen metsän asukki! Neulahuovutetaan maahinen tai metsäneläin. Menevätkö maahiset talviunille? Entä miten eläin varautuu talveen? Huovutuksen lomassa opitaan luonnon valmistautumisesta talveen.

Maahiset auttavat kasveja levittämään siemeniään siemenpommien avulla. Pyöritellään siemenpommeja ja heitellään niitä joutomaille ja tienpenkoille! Pommeja pyöritellessä tutustutaan harvinaistuneeseen keto- ja niittykasvillisuuteen ja kasvien lisääntymisbiologiaan.

Moni muuttolintu on jo matkalla etelään, mutta osa siivekkäistä ystävistä jää talveksi maahisten maille. Askarrellaan lintuaiheisia ikkunakoristeita ja tutustutaan tavallisimpiin pihojen talvilintuihin.

Maahisten mailla puutkin valmistautuvat talveen ottamalla ravinteet talteen ja pudottamalla lehtensä. Tehdään lehtilyhty pimenevien iltojen iloksi. Lehdistä voi sommitella maahisia, eläimiä tai lintuja. Lyhtypuuhastelun ohessa opitaan tuntemaan tavallisimpien puiden lehdet.

Maahisillekin maistuu pidemmät unet valoisan ajan vähetessä. Ystävälliset hämähäkit ovat lupautuneet nappaamaan pahat unet verkkoonsa, päästäen vain hyvät unet seittinsä rakosista uinujan uniin. Puuhataan unisieppari ja jutustellaan talviunesta ja -horroksesta.

Luontoaiheinen piirrustus- ja värityspiste, luontoaiheista lukemista tarjolla sekä luontodokumentteja päivittäin. Ulkona omatoimista maahisten majojen rakentamista.

Ohjaajana Anu Ruohomäki/HOP kerho Luonto- ja ympäristö.

Evenemangsplats
Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora, Taidetalo
Pris
maksuton