fre 17.01.2020 19.00 - 22.30

Louhiklubi: Pimeys + Intiaanikesä

Esbo kulturcentrum - Kulturplatsen 2 02100 Esbo


Pimeys har under 2010-talet blivit en av landets mest aktade band. Redan ensemblens debutalbum, Muut on jo menneet, gav bandet en Emma-nominering. De efterföljande LP-plattorna Aika tihentyy och Silkkitie cementerade Pimeys starka ställning på landets musikscen.

Hösten 2019 släppte bandet sin nya, och hittills bästa platta Delta. Verket har skördat prisande recensioner överallt, till och med i Sound, och valdes som veckans platta bland annat i Radio Helsinki. YleX i sin tur har spelat den senaste singeln flitigt. Delta sköt även upp på Finlands officiella albumlista där den under utgivningsveckan placerade sig som nummer sex bland de fysiska plattorna.

****

Popbandet Intiaanikesäs debutsingel som släpptes 2017 via Universal Music har snart streamat platinum. Bandets musik kommer från solisten Johannes K:s och gitarristen/producenten Tapio H:s tankeflöde. Bandets musik har spelats flitigt på landets radiokanaler sedan start.

På sina livespelningar är bandet samtidigt energiskt måleriskt och vemodigt dansant.

”Vi har sedan den första stunden med bandet känt att vi har något stort på gång. Med vår musik vill vi förmedla hopp i hopplösheten och få våra lyssnare att stanna upp en stund för att hitta ett lugn mitt i allt jäkt.” – Johannes K.

Den första singeln Satakieli på debutalbumet som släpps i början av året kom i början av november och banade genast sin väg till bland annat spellistan #Vainsuomihitit.

Längd ca 2 h 30 min. (paus)
Dörrarna öppnas kl. 18.30
Louhiklubben: Louhisalen är tillgänglig, i salen finns restaurangtjänster.
Evenemanget ingår i Kaikukorttiutbudet.

Evenemangsplats
Esbo kulturcentrum, Louhiklubben
Arrangör
Esbo kulturcentrum
Pris
Biljetter 22,50 € + leveransavgift (från. 1 €), lippu.fi