tis 18.02.2020 13.30 - 15.15

Eftermiddagsfilm: Unga Astrid

Sellosalen - Musikantplatsen 1 A

Tis 18.2 kl. 13.30

Unga Astrid är en dansk-svensk dramafilm som är en fri tolkning av författaren Astrid Lindgrens ungdomsår. 

En äldre Astrid Lindgren öppnar brev som är skickade av barn från hela världen. I ett brev frågar ett barn hur hon kan skriva så bra om hur det är att vara barn när det var så länge sedan hon var det själv. Den äldre Astrid Lindgren blickar då tillbaka till sina ungdomsår i Småland. 

En ung Astrid får jobb som assistent på Vimmerby Tidning där hon inleder en kärleksrelation med sin mycket äldre chef, Reinhold Blomberg. Hon upptäcker snart att hon är gravid. Reinhold Blomberg ligger i skilsmässa och kan därför inte skriva på faderskapet då det finns en risk att han hamnar i fängelse. Astrid åker då till Köpenhamn där hon inte behöver ange faderns namn och föder barnet Lars i hemlighet. Barnet får tillbringa sitt första år hos en dansk fosterfamilj i väntan på att Astrid och Reinhold kan gifta sig. Berättelsen är sedan en tolkning på hur en ung kvinna bestämmer sig för att följa sitt hjärta och kämpa mot samhällets normer under 1920-talet i Sverige. 

Sverige, 2018

Regi: Pernille Fischer Christensen
Manus: Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen

I rollerna: Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson, Maria Fahl Vikander

F12
Längd 2 h 3 min

Fritt inträde


 
Evenemangsplats
Sellosalen