tis 15.05.2018 11.00 - mån 31.12.2018 15.00

Futuros värld 50 år

Utställningscentret WeeGee - Ahertajantie 5

Utställningen Futuros värld 50 år presenterar 50 Futurohus världen runt

Futuros värld 50 år 15.5–31.12.2018
Studio Suuronen, Utställningscentret WeeGee

I utställningscentret WeeGees foaje finns Studio Suuronen, som fått sitt namn efter arkitekten Matti Suuronen. Där visas utställningen Futuros värld 50 år från mitten av maj till årets slut. På utställningen presenteras Futurohuset och hur huset har spridits runt om i världen med fotografier, bildtexter och kartgrafik. Nästan 50 bilder av Futurohus i hela världen har ställts ut. Utställningen är en uppdaterad version av utställningen Futuros värld, som visades i WeeGee från juni 2015 till januari 2016, som nu på allmänhetens begäran återkommer jubileumsåret till ära.

På utställningen visas också dokumentärfilmen Futuro – Tulevaisuuden olotila (regi Mika Taanila, manus Marko Home och Mika Taanila, Kinotar Oy, 1998).

Utställningen har planerats av Marko Home. För utställningens arkitektur och grafiska planering står Kaisa Kantokorpi, Anna-Riikka Nuutinen och Henna Palonen på Aaltouniversitetets utbildningsprogram för inredningsarkitektur och möbeldesign. Utställningen har producerats av utställningscentret WeeGee / Esbos evenemangs- och kulturtjänster. Fotografierna har samlats av Marko Home och Simon Robson. Vi tackar alla som har bidragit med fotografier.

Bild: Heidi-Hanna Karhu / WeeGee 

Evenemangsplats
Utställningscentret WeeGee
Pris
Fritt inträde