Lör 11.01.2014 11.00 EMMA - Esbo moderna konstmuseum

Saastamoinens stiftelsens samlingsutställning Beröring presenterar aktuell finländsk och internationell samtidskonst. Det centrala temat i utställningen Beröring är mänsklighet, och de olika sektionerna av utställningen behandlar människans relation till den omgivande verkligheten.

Tor 23.09.2021 12.00 EMMA - Esbo moderna konstmuseum

Under Konstleken får barn under ett år och deras föräldrar vara kreativa och uppleva saker tillsammans. I utställningen Beröring erbjuds lekstunder för bebisar, där vi bland annat får förundras över skojiga speglar och spännande reflektioner. Mellan lekstunderna berättar guiden om verken på utställningen för de vuxna. Konstleken fungerar non-stop, så ni kan delta så länge det passar er. Deltagande till priset av en inträdesbiljett.

 

Ons 27.10.2021 11.00 EMMA - Esbo moderna konstmuseum

Den japanskfödda konstnären Chiharu Shiota som bor i Berlin har bjudits in som Saastamoinens stiftelses och EMMAs kommissionskonstnär. Shiota förverkligar på hösten 2021 för EMMA en storskalig installation, Gränsöverskridande, som breder ut sig i utrymmet och som består av rött trådnät samt gamla dörrar. Verket bjuder in betraktarna i en trådlabyrint och samtidigt på en resa till egna minnen och till det egna innersta.