tor 30.07.2020 09.30 - mån 31.05.2021 09.30

3.-4. luokkien kirjastotarjonta

Espoon kaupunginkirjasto -

Kouluille ja päiväkodeille > Alakouluille

 

Ilmoittautuminen tapahtuu webropol-lomakkeella: https://webropol.com/s/alakoulukevat21

Suosittelemme etävaihtoehtoa aina kun se on mahdollista.

 

3.-4. -LUOKKALAISILLE ON TARJOLLA

Kirjavinkkaus
Kirjastossa, koululla, etänä (kesto n. 45 min.)
Kirjavinkkaus on lukemaan innostamista ja tarinankerrontaa. Kirjavinkkari voi esitellä ja vinkata kirjoja, joiden joukossa on niin hittikirjoja ja uusimpia uutuuksia kuin myös klassikkoja ja helmiä vuosien varrelta. On myös mahdollista räätälöidä luokalle täsmävinkkaus sen pohjalta, miten innokkaita lukijoita oppilaat ovat ja millaisista asioista ja aiheista he ovat kiinnostuneita.

 

Kirjamaistiaiset
Kirjastossa (kesto n. 45 min.)
Kirjamaistiaiset on toiminnallinen tapa etsiä mieleistä luettavaa ja se sopii hyvin lukupiirin aloitukseksi. Maisteltavaksi voidaan valita kirjoja myös jostain tietystä teemasta.


 
Lukudiplomikirjojen vinkkaus
Kirjastossa, koululla, etänä (kesto n. 45 min.)
Kirjavinkkaus voi olla Kunnari- tai Helmet-lukudiplomikirjojen esittelyä. Kirjastojen lukudiplomilistoissa on valittavina sekä paljon mukavaa uutta kirjallisuutta että lasten- ja nuortenkirjallisuuden nykyklassikoita. Eri-ikäisille lukijoille on omat diplomilistat, joista löytyy juuri itselle sopivaa luettavaa. 
Lisää tietoa lukudiplomeista ja diplomin suorittamisesta. < tämä on tulevaisuudessa linkki
Lukudiplomikirjojen vinkkaus on räätälöitävissä myös S2-ryhmille!

 

Sankareita ja kaverikiemuroita -vinkkaus
Kirjastossa, koululla tai etänä (kesto n. 45 min.)
Kirjavinkkari esittelee kirjoja, joissa kuvataan erilaisia ystävyyssuhteita ja kaverikiemuroita sekä keskustellaan niiden pohjalta kaveruudesta ja kiusaamisesta. Pohditaan yhdessä, millainen on hyvä kaveri ja voiko kaveritaitoja oppia. Puhutaan myös kirjoista, joissa käsitellään ystävyyttä ja kiusaamista somessa ja nettipeleissä. 

 

Kirjastonkäytön- ja tiedonhaunopastusta
Kirjastossa, koululla tai etänä (kesto n. 45 min.)
Taitavaksi kirjastokäyttäjäksi ja tiedonhankkijaksi voi harjoitella monella tavalla. Käynnin teemana voi olla kirjastoon tutustuminen, kirjastotaitojen hiominen ja kirjastokorttiasioiden kertaus, Helmet-opastus ja luokan oma aihe, tai tietokirjallisuuteen tutustuminen, tiedonhaku Pienen Helmet-lukuhaasteen pohjalta tai vaikka verkkotiedonhaun lähdekritiikki.

 

Kirjastoauto Välkky koululle 
Kun kirjastoautotoiminnan rajoituksia puretaan, voi koulu tilata kirjastoauto Välkyn lainauskäynnille. Opettajat laativat aikataulun, jonka mukaan oppilaat käyvät Välkyssä lainaamassa turvavälein ja mahdolliset rajoitukset huomioiden. Kirjastoautovierailut ovat alakoulujen varattavissa lomakkeella 27.1. alkaen. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta: (tulossa) Huom. Ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan 1.2.2021. Odotamme tietoa rajoitusten jatkumisesta.

För lärare och fostrare

KULPS!-kategori:
KULPS!-biblioteksstigen är ett redskap för kulturpedagogik i Esbos grundskolor. Skolklasserna kan besöka biblioteksstigen obegränsat.