- Evenemang
- Aktörer
- EMMA – Esbo moderna konstmuseum
- Espoo Big Band
- Esbo Stadsteater
- Esbo stadsbibliotek
- Esbo stadsmuseum
- Esbo kulturcentrum
- Espoon Kuvataiteilijat
- Gallen-Kallela Museet
- Helinä Rautavaaras museum
- Villamuseet Villa Rulludd
- JuuriJuhla–RotFest
- KAMU
- KannuKino
- Kannusalen
- Karahuset
- Stadsevenemang
- Kino Tapiola
- Lagstads skolmuseum
- Kulturpedagogik
- Barnkulturcentret Aurora
- Utställningscentret WeeGee
- PianoEspoo
- Pentala skärgårdsmuseum
- Sellosalen
- Finlands Urmuseum
- Finlands Leksaksmuseum Hevosenkenkä
- Finlands naturcentrum Haltia
- TOTEM-teatern
- Glims gårdsmuseum
- Dansteater Glims & Gloms
- Tapiola Sinfonietta
- Tapiolakören
- Teater Hevosenkenkä
- Teater Taimine
- Unga Teatern
- Orgelnatt och Aria
- Vindängen
- VocalEspoo
- Information
TUHAT TARINAA ESPOOSTA 360 -VIRTUAALINÄYTTELY - OPETTAJAN SIVU
Body
Tuhat tarinaa Espoosta 360 -virtuaalinäyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on. Verkkonäyttely kannattaa suurentaa koko näytön tilaan katselun helpottamiseksi.
Tuhat tarinaa Espoosta 360 -virtuaalinäyttely on tuotettu yhdessä VRealin kanssa osana Espoon Digiagendaa ja Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -6Aika-hanketta.
Digikokeilussa luodaan ja testataan VR-sisältöjä (Virtual Reality, virtuaalitodellisuus) kasvatuksen ja opetuksen tueksi. Lukiolaisten kanssa tuotetaan ja hyödynnetään VR-sisältöjä muutamissa oppiaineissa Otaniemen ja Etelä-Tapiolan lukiossa. Lukiolaiset toimivat itse sisällöntuottajina ja kehittävät näin digitaalisia taitojaan. KAMU on mukana historian ja kuvataiteen kursseilla. Kokeilun tavoitteena on arvioida virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia ja sen soveltuvuutta lukioiden opetukseen. Erityisesti kevään aikana toteutetuissa kokeilussa saadaan kokemusta, kuinka virtuaalisisältöjä voidaan luoda ja hyödyntää etäopetuksessa.
Tuhat tarinaa Espoosta -virtuaalinäyttely täydentyy koko kokeilun ajan. Tältä sivulta löydät vinkkejä näyttelyn opetuskäyttöön. Otamme mielellämme vastaan palautetta virtuaalinäyttelystä: kaupunginmuseo@espoo.fi. Palautteen voi antaa myös palautelomakkeella sähköisesti. Opettajille ja oppilaille on omat lomakkeensa.
Espoon historiaa vasta-alkajille
Miten kaverille soitettiin ennen kännyköitä? Millaista oli espoolaiskodissa isoisovanhempien aikaan? Entä mitä hylkeenpyytäjät söivät nuotion äärellä tuhansia vuosia sitten? Toiminnallisella kierroksella Tuhat tarinaa Espoosta 360 -virtuaalinäyttelyssä (linkki) perehdytään Espoon historiaan näyttelyä tutkien ja itse tekemällä. Tuhat tarinaa Espoosta -näyttely esittelee läpileikkauksen koko Espoon historiasta! Laita pakki päälle ja kulje halki Espoon historian modernista ajasta kivikaudelle asti. Voit toki kiertää näyttelyn myös esihistoriasta alkaen. Suosittelemme kierrosta erityisesti alakoululaisille, jotka haluavat helposti ja hauskasti tutustua Espoon historiaan kivikaudelta nykypäivään.
Espoon historiaa vasta-alkajille
Historian jäljillä
Mistä tieto historiasta tulee? Toiminnallisella kierroksella Tuhat tarinaa Espoosta 360 -virtuaalinäyttelyssä perehdytään Espoon historiaan tutkien, pohtien ja vertaillen historian lähteitä. Tuhat tarinaa Espoosta -näyttely esittelee läpileikkauksen koko Espoon historiasta! Laita pakki päälle ja kulje halki Espoon historian modernista ajasta kivikaudelle asti. Voit toki kiertää näyttelyn myös esihistoriasta alkaen. Suosittelemme kierrosta erityisesti 4.- ja 5.-luokkalaisille, jotka tutustuvat historiaan, lähteisiin ja historialliseen tietoon.
Historian jäljillä virtuaalikierros
Esihistoriallista elämää
Istu kivikauden taloon ja tutustu esihistoriaan! Toiminnallisella kierroksella Tuhat tarinaa Espoosta 360 -virtuaalinäyttelyssä perehdytään tuhansia vuosia sitten eläneiden ihmisten elämään heidän käyttämiensä materiaalien, esineiden ja työtapojen avulla ja pohditaan, millaisia tulkintoja arkeologisista löydöistä syntyy.
Näyttelyyn tutustuessa voit käyttää valmiita tehtäviä tai tehdä itse omia tehtäviä näyttelyn yhteyteen.
Esihistoriallista elämää -tehtävät oppilaille
Esihistorialista elämää -opettajan materiaali