mån 20.01.2020 09.00 - mån 30.11.2020

Ihana sininen - esitys ihmisten ja esineiden suhteesta

TOTEM-teatteri -

Toiset meistä haaveilevat yksinkertaisuudesta ja tyhjästä tilasta, toiset taas rakastavat tavaraa ja haluavat säilyttää kaiken. Jotkut unelmoivat uudesta autosta tai omasta maailmanpyörästä, toiset taas täydellisen sinisestä sävystä. Voisiko unelmien kohde löytyä jostain, jota meillä jo on?

Alakoululaisille suunnatussa esityksessä pohditaan ihmisten kaipuuta saavuttamattomaan, johonkin, jota meillä ei ole. Samaan aikaan maailma on täynnä erilaisia tavaroita ja suhteemme esineisiin ympärillämme on monimutkainen. Esineet ovat hyödyllisiä ja tarvitsemme niitä. Toisaalta tavaroita on jo niin paljon, että pidämme niitä itsestään selvänä ja hädin tuskin enää näemme mitä ympärillämme on.

Ihana sininen -esityksen lähtökohtana on ollut ajatus TOTEM-teatterin vanhojen esitysmateriaalien kierrätyksestä ja uusiokäytöstä. Esitystä tehtäessä on mietitty miten jo kertaalleen käytettyä rekvisiittaa ja aiemmissa esityksissä olleita tavaroita ja ideoita voisi käyttää uudelleen, yhdistellä eri tavoin ja katsoa jostain uudesta näkökulmasta. Esitys hyödyntää esineteatterin menetelmiä, nukketeatterin muotoa, jossa nuken sijasta elollistetaan esine. Esineet eivät ole vain esityksen rekvisiittaa vaan kanssatoimijoita esiintyjien kanssa.

Esityksen käsikirjoittanut ja ohjannut Pilvi Porkola on helsinkiläinen performanssitaiteilija ja kokeellisen esitystaiteen edelläkävijä.

Esitykseen liittyy myös yleisötyötä, jossa tarjotaan välineitä tulkita nykyteatteria oppilaiden kanssa. Joka esityksen päätteeksi pidetään yleisökeskustelu ja kaikki esityksen tilanneet koulut saavat tehtävämateriaalit sekä Esineellistä-työpajat. Esityksen, työpajan ja tehtävien muodostama kokonaisuus virittää uteliaisuutta nykyteatteria kohtaan, kehittää ja tukee omaa ajattelua ja kannustaa kohti aktiivisempaa toimijuutta suhteessa taiteeseen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Pilvi Porkola | Tila-, valo- ja pukusuunnittelu: Milla Martikainen | Äänisuunnittelu ja musiikki: Markus Heino | Graafikko: Tomi Suovankoski | Traileri: Ida Järvinen | Valokuvat: Pate Pesonius | Esiintyjät: Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen | Yleisötyö: Camilla Anderzén | Tuotanto: TOTEM-teatteri /Tiina Piispa

Kesto 45 min + n. 10 min mittainen loppukeskustelu.           

Ensi-ilta on 15.1.2020 Espoossa, esitys on ohjelmistossa näytäntövuoden 2020.

Tilaksi käy liikuntasali tai vastaava, lattiatilaa tarvitaan noin 6x6m, loppuosa on katsomoa. Lisäksi tarvitaan voimavirtaa (16/32A). TOTEM-teatteri vastaa kaikesta esityksen vaatimasta tekniikasta.

Evenemangsplats
Esitys ja työpajat tilataan kouluun.
Pris
KULPS!-ryhmille maksuton (ks. tarkemmat tiedot alla). Normaalihinta 570 €/näytös.
Bokningar

Tiedustelut ja varaukset: tuottaja@totemteatteri.com, p. 050-547 0047.

Åldersrekommendation
6-12-vuotiaat
Språk
suomi
Längd
45min + 10 min loppukeskustelu

För lärare och fostrare

KULPS!-kategori:
KULPS!-kulturstigen är ett redskap för kulturpedagogik i Esbos grundskolor. Kulturstigen har två typer av objekt. Upplev en gång per läsår – bland dessa objekt kan gruppen välja ett gratis besök under läsåret. Kom så ofta du vill – dessa objekt kan grupperna besöka gratis utan begränsningar. I samband med beteckningen KULPS! anges de årskurser som har objekt inom KULPS!
Pris för grupper:

Minimimäärä, jolla TOTEM-teatterin esityksen voi tilata kouluun Kerran vuodessa KULPS! -kokonaisuutena, on 65 oppilasta ja näille oppilaille (eli n. kolmelle luokalle) saa myös kokonaisuuteen kuuluvan työpajan/luokka (yhteensä 3 työpajaa). Työpajat eivät ole pakollisia, mutta kuuluvat TOTEM-teatterin Kerran vuodessa KULPS -kokonaisuuteen väh. 65 oppilaalle. Koulu voi tilata KULPS!-palveluna myös useamman näytöksen.
 
TOTEM-teatterin esitykseen voi osallistua koulusta myös muita oppilaita teatterin maksimikatsojamäärän mukaisesti (max. 200 oppilasta/näytös) ilman että nämä muut oppilaat käyttävät Kerran vuodessa KULPS!-käyntinsä. Nämä muut oppilaat voivat lisäksi käydä jossain muussa Kerran vuodessa KULPS! kohteessa.

Normaalihinta 570 €/näytös.