DET HÄNDER PÅ SKÄRGÅRDSMUSEET

Body

På Pentala skärgårdsmuseum ordnas gratis guidningar och informationsstunder flera dagar i veckan. Bekanta dig med guidningarna på museets evenemangskalender

Du kan också använda Pentalas mobilguide som hjälp eller ge dig av på ett självständigt Sommaräventyr med barnen. På alla guidningar rör vi oss på fiskarhemmanets gårdsområde. Esbo stadsmuseums guider leder turerna. 

Förfrågningar och reserveringar: 
Pentala skärgårdsmuseum, 
tfn 043 8252 641

 

GUIDNINGAR

 

VARDAGEN PÅ 1900-TALETS FISKEHEMMAN (45 MIN)

Skärgårdsbon levde inte endast på fiske: i den självförsörjande livsstilen ingick många viktiga sätt att skaffa sitt levebröd. Årsrytmen i fisket, olika naturfenomen och mycket annat inverkade på livet vid havet. På guidningen bekantar vi oss med livet i skärgården och de tidigare invånarna på Nyholms hemman. 

  • Fritt inträde.
  • Max 40 deltagare. Vi tar inte reservationer på förhand.

 

GURLIS HUS (30 MIN)

Skärgårdsmuseets hjärta är Gurlis hus. På den guidade visiten till hemmuseet bekantar vi oss med Gurli Nyholms långa liv och fascinerande hem. Här får besökaren en glimt av fiskarparet Arvid och Fiskaränkan Gurlis liv tillsammans på ön. Gurli Nyholm var den sista invånaren på ön, som bodde där året runt, och hennes egendom har returnerats till sina ursprungliga platser i huset. Besök till Gurlis hus ordnas endast i sällskap av en guide. Besök till Gurlis hus ordnas endast i sällskap av en guide.

  • Inträde: vuxna 7 €, rabattgrupper 5 €. Under 18-åringar samt med Museikortet fritt inträde. Inträdesbiljett skaffas från Skärgårdsmuseets info innan guidningen börjar.
  • Max 12 deltagare i anmälningsordning.
  • Förhandsanmälan till samma dags guidningar möjligt även per telefon: Skärgårdmuseet Pentala, 043 8252 641 (10-15).
PENTALAS MOBILGUIDE

Bekanta dig självständigt med Pentala med hjälp av mobilguiden Vägglöst museum! Mobilguiden fungerar i en webbläsare. Rutten lokaliseras  med hjälp av Pentalas gps-signal, men du kan läsa guiden även från fastlandet. Texterna finns att läsa på finska, svenska och engelska.
Pentalas mobilguide

SOMMARÄVENTYRET - BARNFAMILJERNAS SJÄLVSTÄNDIGA UPPGIFTSRUNDA

Vad hittar du för spännande under stenen på stranden? Vill du bli naturpoet? Gå ut på vårt sommaräventyr och lös gåtor på fiskarhemmanet! Hämta uppgiftshäftet från Villa Rosengårds Info. Du kan gå på äventyr på museiområdet med Pentalas mobilguide eller utan. Efter att man löst alla uppgifter får man en belonging. Vi rekommenderar sommaräventyret för barn i 4-10-årsåldern och för de vuxna som rör sig tillsammans med dem.

 

GUIDNINGAR PÅ BESTÄLLNING

 

Genom att boka en guidning åt din grupp på skärgårdsmuseet får du en privat guidning den tid du vill ha den (förhandsbokning obligatorisk). Gruppstorlek är 1-24 pers. Större grupper delas in mindre grupper till flera guider. Bekanta dig med guidningarna som finns att boka på sidan om Gruppbesök!