lör 08.05.2021 11.00 - sön 30.01.2022 16.00

Tidsmaskiner och utopier: Längtan bort

Gallen-Kallelamuseet - Gallen-Kallelan tie 27

Tidsmaskiner och utopier kan ses på tre museer. Helheten som fördelar sig på Tarvaspää, Ainola och Visavuori undersöker museernas möjligheter att verka i tider av social omvälvning. Bakgrunden till utställningen är klimatförändringen, dagens mest brännande kris, som tvingar oss att omvärdera våra vardagliga val: mat, resor och boende.

Tarvaspää fokuserar utställningen på resor och kommunikationer. Konstnären Akseli Gallen-Kallelas (Axel Gallén, 1865−1931) resor över haven och till urskogen öppnar synvinklar på resandets orsaker och på längtan bort. Utställningen för besökaren från 1880-talets Tyrvis (fi.Tyrvää) till 1920-talets New Mexico, med avstickare till Gamla Raumo och det snöiga Konginkangas.

Utställningen väcker frågor om vårt förhållande till resandet och om resornas inverkan på vår upplevelse av världen. Resandets dimensioner får sällskap av nutidskonst och olika ljudvärldar.

Finska Kulturfonden har stött utställningsprojektet genom stipendiet Museovisio.

Nutidskonstnärer: Vilma Määttänen, nabbteeri, Nestori Syrjälä, Markus Tuormaa, Flygekorrarna Papana & Norkko och Vidha Saumya & Ali Akbar Mehta.

Kuratorn för nutidskonst Hanna Johansson

Kuratorn för samlingarna Sandra Lindblom

Evenemangsplats
Gallen-Kallelan Museo
Pris
10€ peruslippu
7€ eläkeläiset
5€ opiskelijat
5€ työttömät
alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Museokortti vapaa pääsy
Kaikukortti vapaa pääsy
Bokningar

info@gallen-kallela.fi 010 406 8840

Språk
suomi, ruotsi, englanti
Längd
8.5.-31.8. avoinna päivittäin 11-18, 1.9.-14.1. ti-la 11-16, su 11-17

För lärare och fostrare

KULPS!-kategori:
KULPS!-kulturstigen är ett redskap för kulturpedagogik i Esbos grundskolor. Kulturstigen har två typer av objekt. Upplev en gång per läsår – bland dessa objekt kan gruppen välja ett gratis besök under läsåret. Kom så ofta du vill – dessa objekt kan grupperna besöka gratis utan begränsningar. I samband med beteckningen KULPS! anges de årskurser som har objekt inom KULPS!
Pris för grupper:

KULPS-ryhmille maksuton.

Muut koululaisryhmät 30€/ryhmä