tor 02.04.2020 16.00 - 18.00

INSTÄLLT: Ollaan ihmisiksi: Aika jätti – Juice Leskinen elää

Esbo kulturcentrum - Kulturplatsen 2 02100 Esbo


Juices skivor har sålt över en halv miljon kopior. Dramakonserten Ollaan ihmisiksi hyllar konstnärens andliga arv. Juices låtar Viidestoista yö, Marilyn och Musta aurinko nousee är fortfarande en lika fast del av det finländska själslandskapet som strandbastun, björkallén och fickvarm Kossu. De finländska artisterna och skådespelarna–sångarna i främsta leden framför Juices välbekanta och även okända låtar: här har texterna huvudrollen.
Ollaan ihmisiksi-föreställningen målar en bild av Juice som nationens tänkare, en känslosam lyriker, romantiker och även en man som med kraft vänder upp och ned på det hela. Vi kommer knappast att se en staty föreställande Juice som hyllar hans minne, men desto mer personliga och vanvettiga tolkningar av Juices låtar.

Mikko Alatalo och Juice, Tammerfors söner, vänner, bandbröder och långvariga kollegor. Mikko framför sina favoritlåtar från den gemensamma produktionen och berättar mellan låtarna anekdoter om Juice som ingen hittills fått höra.

Anna-Maija Tuokko är bekant från huvudrollerna i musikaler vid stadsteatern samt Tammerfors Teaters uppsättning Huojuva Talo. För den stora publiken blev hon känd senast efter att ha kammat hem vinsten i tävlingen Tanssii tähtien kanssa på MTV 2017. Antti L J Pääkkönen, Nora Raikamo och Kate Viljamaa är skådespelare och sångare, kända från bland annat stadsteaterns och Finlands nationalteaters scener. 

Regissör Markku Arokanto är en mångsidig man: utöver regissering har han uppträtt både inom teater och film och på 1980-talet hann han till och med sjunga på en skiva.

Pianisten Marko Puro antar utmaningen för hela bandet och Juices texter får utrymme att lyftas fram på ett helt nytt sätt.
Välkommen att imponeras: Juices tankar är mer aktuella än någonsin!

Mikko Alatalo, sång                                           
Antti L J Pääkkönen, sång
Nora Raikamo, sång
Anna-Maija Tuokko, sång
Kate Viljamaa, sång
Marko Puro, piano
Markku Arokanto, regi

Längd ca. 2 h (paus)
Evenemanget ingår i Kaikukorttiutbudet.

Evenemangsplats
Esbo kulturcentrum, Louhisalen
Arrangör
Esbo kulturcentrum
Pris
Biljetter 25 € + leveransavgift (från. 1 €), lippu.fi