lör 23.11.2019 16.00 - 17.00

JULTOMTEN SOM FÖRSVANN - en juldeckare för de små och litet större

Unga Teatern - Lillklobb, Klobbskogsvägen 9
Jultomten som försvann_Unga Teatern 2019

JULTOMTEN SOM FÖRSVANN
- en nyskriven juldeckare för de små och litet större

Premiär 23.11. 2019 på Lillklobb. Spelperiod 23.11-28.12.2019.

Med humor, fart och fläng kastas vi in i jultomtarnas värld och verkstad i Frank Skogs nyskrivna julpjäs för hela familjen.
Men allt står inte helt rätt till i verkstaden denna jul. Jultomten är ledsen för att människor bara tänker på sig själva och har glömt julens riktiga budskap och julklappstillverkningen står så gott som stilla.

Tomtemor och nissarna, Lasse-Nisse, Bosse-Nisse och Nisse-Nisse, är oroliga för jultomtens mående och hur det skall gå med alla barns julklappar. För att rädda julen anställer de en konsult, som är specialist på att vara effektiv.

Jultomten känner sig ännu mera onödig och en dag är han puts väck! Nu blir tomtemor och nissarna ännu oroligare och nissarna ger sig ut på en spännande jakt efter den försvunna tomtefar…

Jultomten som försvann är en riktigt äkta gammal julsaga, skriven på ett modernt vis. Här finns alla ingredienser som de små barnen uppskattar: spänning, humor, julmys och en kärna som vill värna om julens budskap – det viktiga är att vi tänker på varandra och tar hand om våra närmaste.

Frank Skog har arbetat i femton år som skådespelare på Unga Teatern och är en av teaterns verkliga trotjänare. Vid sidan av sitt värv på teatern har han hela tiden också skrivit pjäser och regisserat dem på andra håll. Nu kombinerar han alla sina kunskapsområden för första gången på sin hemteater och står själv för text, regi samt scenografi! Dessutom spelar han centralgestalten tomtefar, som till största delen av föreställningen är spårlöst försvunnen…

 

Text, regi och scenografi: Frank Skog

Dräktdesign: Tuula Laakso

Ljus- och ljuddesign samt musik: Jukka Hannukainen

På scen: Alex Holmlund, Stella Laine, Åsa Nybo, Paul Olin, Frank Skog och Kristian Thulesius

 

Längd: ca 1 h. Åldersrekommendation: 3-8 år.

Biljetter: Morgon 10 €, kväll/lördag 14 €.

www.ungateatern.fi

Evenemangsplats
Unga Teatern, Lillklobb
Pris
Biljetter: Vardagsmorgon 10 €, kväll & lördag 14 €.
www.ungateatern.fi
Bokningar

Unga Teatern, 09-86208200 (vardagar kl. 10-16), info@ungateatern.fi eller www.lippu.fi 

Åldersrekommendation
3-8 år
Språk
Svenska
Längd
1 h (ingen paus)

För lärare och fostrare

Pris för grupper:

Morgonföreställning: 10 € per person, kväll och lördag 14 € per person
Grupprabatt beviljas åt grupper med fler än 30 personer. Gruppledare 2 € per person. Gruppbokningar via teaterns kansli 09-8620 8200.