Futuro

Body text title
FUTURO

Body

Näyttelykeskus WeeGeen Futuro on kiehtova vierailukohde

Arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen muovitalo Futuro esiteltiin televisiolle ja lehdistölle ensimmäistä kertaa Polykem Oy:n tehtaalla Hiekkaharjussa maaliskuun lopussa 1968. Kansainvälisen läpimurtonsa talo teki lokakuussa 1968, kun kolmas Futuro (nro 002) osallistui Lontoossa Finnfocus-vientinäyttelyyn.

Futuro-talo on oman aikansa visio, joka kiehtoo edelleen. Näyttelykeskus WeeGee ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo tarjoavat yleisölle mahdollisuuden tutustua monipuolisesti modernismin ajan kokeellisiin muotoihin ja optimistisiin ideoihin.
 

 
FUTURO-TALO ON AVOINNA KESÄKAUDEN AJAN
Matti Suuronen: Futuro
Näyttelykeskus WeeGee | 14.5.–15.9.2019

Näyttelykeskus WeeGeen omistuksessa on ensimmäinen sarjavalmisteinen Futuro-talo (nro 001). Kesästä 1968 syksyyn 2011 Matti Kuuslan omistuksessa Hirvensalmella ollut Futuro avautui huolellisen konservoinnin jälkeen WeeGeen pihalla toukokuussa 2012. Futuro-talo on yleisölle avoinna kesäkauden ajan toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, jolloin taloon pääsee tutustumaan WeeGeen aukioloaikoina.

Lue lisää Futurosta>>
 

STUDIO SUUROSEN NÄYTTELY ESITTELEE 50 FUTUROA ERI PUOLILTA MAAILMAA
Futuron maailma 50 vuotta
Studio Suuronen
15.5.2018–toistaiseksi

Näyttelykeskus WeeGeen aulassa on arkkitehti Matti Suurosen mukaan nimetty Studio Suuronen, jossa esillä oleva Futuron maailma 50 vuotta -näyttely on esillä toistaiseksi. Näyttely esittelee Futuro-talon sekä sen levinneisyyden maailmalla valokuvin, kuvatekstein ja karttagrafiikoin. Mukana on kuvia 50 Futurosta eri puolilta maailmaa. 

Näyttelyssä on katsottavissa myös dokumenttielokuva Futuro – Tulevaisuuden olotila (Ohjaus Mika Taanila, käsikirjoitus Marko Home ja Mika Taanila, Kinotar Oy, 1998).

Näyttelyn on tuottanut Näyttelykeskus WeeGee / Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, näyttelyn sisällön on suunnitellut Marko Home ja näyttelyarkkitehtuurin Kaisa Kantokorpi, Anna-Riikka Nuutinen ja Henna Palonen.

Lue lisää>>