Ravintolapalvelut

Body

Lumière WeeGee  on raikas ja moderni designravintola

Lumière WeeGee on designravintola, jonka kulmakivenä ovat ranskalaisen arkikeittiön herkut ja yksilölliset viinit. Nautiskele lounaasta, käsin leivotuista herkuista - piipahda iltapäivällä kupposelle tai lasilliselle, tule brunssille tai kilistele kuohuvaa avajaisten yhteydessä.

Aukioloajat:

Ma klo 11-14
Ti klo 11-17
Ke, to, pe klo 11-19
La-su klo 11-17 

Lounas ma-pe klo 11-14

Viikonlopun lounas la-su klo 12-15

 

Yhteystiedot:

cafe@lumierewg.fi
Puh. 050 465 5313

Lumière WeeGee

 

Lumière WeeGeen uudesta ilmeestä on vastannut suunnittelutoimisto Aivan. Pääsuunnittelija Aleksi Kuokka kertoo halunneensa luoda tunnelmaltaan poikkeuksellisen rohkean ja aikaa kestävän visuaalisen ilmeen ja tilan, joka olisi nautintojen ja kohtaamisten risteys. Lumière WeeGee on paikka, jossa voi nauttia aamukahvin tai lounaan, piipahtaa iltapäivällä kupposelle tai lasilliselle, käydä brunssilla tai kilistellä kuohuvaa avajaisten yhteydessä. Se sopii myös työskentelyyn ja vaikkapa lyhyisiin epämuodollisiin tapaamisiin.

Lumière WeeGeen suunnittelu on inspiroitunut Aarno Ruusuvuoren 60-luvulla suunnitteleman entisen Weilin&Göösin kirjapainotalon arkkitehtuurista ja yhtiön perustajien, herrojen Weilin ja Göös tarinasta. Visiona suunnittelijoilla oli luoda harkittu ja laadukas interiööri, joka olisi jo itsessään kokonaistaideteos. "Valitsimme pääväreiksi harmaan eri sävyt, joilla jatketaan luontevasti rakennukselle leimallista ominaispiirrettä", sanoo Aleksi Kuokka. Tila koostuu rouheista betonipinnoista, sävykkäästä Terrazzo-kivestä, mattapintaisesta keramiikasta sekä peilipintaisesta, harjatusta ja maalatusta metallista. Harmaan sävyjä täydennetään lämpimillä puupinnoilla, korkilla, nahkaistuimilla sekä laadukkaalla valaisulla. Aksenttiväreinä toimivat valkoinen ja musta.

"Modernismin ihanteiden mukaisesti halusimme riisua kaiken turhan ja yksinkertaistaa muodon palvelemaan materiaaleja ja tilan toimintoja. Perusmuodoista, kuten ympyrästä, neliöstä ja kolmiosta voi inspiroitua loputtomasti!”, Aleksi pohtii. "Mielestäni tila ei tarvitse koristelua tai muuta päälle liimattua ollakseen kutsuva ja tunnelmaltaan miellyttävä. Sen sijaan ihmiselle sopivan mittakaavan löytäminen ja erilaisia käyttötapoja tukevien tilojen luominen isomman tilan sisällä on ollut yksi suunnittelun kulmakivistä, ja siinä tehtävässä metalliseinäkkeiden, betonipenkkien ja valittujen kalusteiden sekä valaisimien rooli on ollut keskeinen", kertoo Aleksi Kuokka. Salin jykevät betonipenkit ovatkin tilauksesta Lumière WeeGeelle tuotettuja. Kalusteet ja valaisimet ovat maailman arvostetuimpien, modernismin pioneerien ja sitä vaalivien suunnittelijoiden käsialaa: Ilmari Tapiovaaran, Naoto Fukasawan ja Jasper Morrisonin istuimet, Tapio Wirkkalan, Le Corbusierin ja Cecilie Manzin valaisimet, Konstantin Crcicin pöydät. Tilan katseenvangitsijana toimii Ronan ja Erwan Bouroullecin italialaiselle Mutinalle suunnittelema keraaminen Rombini -kolmiolaatta, joka kattaa koko päätyseinän. 

Uudistunut miljöö tarjoaa monipuoliset puitteet WeeGeen museokävijöiden, kokousasiakkaiden ja tapahtumavieraiden käyttöön jopa sadalle henkilölle. Kutsumme myös kaikki pääkaupunkiseutulaiset ottamaan tilan uudeksi olohuoneekseen.

 

Café WeeGee on upea designravintola

Kuva: Ella Tommila / EMMA