Opastukset

Body

Tilaa opastus ystäväporukalle, työpaikan virkistyspäivään, yhdistyksen opintokäynniksi tai syntymäpäiväjuhliin!

Tilattavat opastuksemme tarjoavat tuhansia mielenkiintoisia tarinoita, halusitpa pikaisen kurkistuksen tai seikkaperäisen tutkimusmatkan menneisyyteen. Kaikki opastuskierroksemme voi aina maustaa tekemisellä ja toiminnalla. Kerrothan toiveistasi varaustilanteessa.

  • Ryhmäkoko max. 25 hlö.
  • Kierrokset varattava viikkoa aikaisemmin.
  • Opastuksia järjestetään museon aukioloaikoina
  • Varaukset ti, la-su 11-17, ke-pe 11-19 (p. 09 816 57052).
  • Opastuksen hinta 40 € (1.1.2020 alkaen 50 €) + sisäänpääsy Näyttelykeskus WeeGeelle (12/10 €, vapaa pääsy alle 18- ja yli 70-vuotiaille).
  • Opastamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tulossa museoon vierailulle muuten vain? Katso ajankohtaiset tapahtumat ja pääsylipun hintaan sisältyvät kierrokset tapahtumasivuilta

Koulu- ja paiväkortiryhmien opastuksiin voit tutustua täältä 

Katse horisontissa -näyttelyn opastus, 30-60 min, max. 25 hlö

Meri tarkoittaa espoolaisille montaa asiaa: vapautta, merituulta ja tuoksua, muistoja ja kotimaisemaa. Kierroksella pääsee tutustumaan meren moniin puoliin ja muuttamaan käsitystään merestä. Tutuksi tulevat niin elämä meren ehdoilla kuin rannan ja saariston nykyään tarjoamat virkistysmahdollisuudet. Pinnan allekin sukelletaan. Esittelyn jälkeen on helppo jäädä tunnelmoimaan ja puuhailemaan itseä kiinnostaviin kohteisiin. Tervetuloa merelle!

Kohokohtia kivikaudelta kaupunkiin, 45-60 min, max 25 hlö

Espoo on nuori kaupunki, mutta vanha asuinpaikka. Miksi Espoo on erilainen kaupunki? Kierroksella pohditaan tarinoiden kautta, miten ihmisten elämä muuttui ja toisaalta, mikä pysyi samana. Tämä kierros on perusopastus Tuhat tarinaa Espoosta –näyttelyyn. 

Mikäli olet kiinnostunut tietystä historian aikakaudesta, on opastus mahdollista pitää esimerkiksi esihistoriasta, keskiajasta tai 1900-luvusta.

Selkeällä suomella Espoon historiaa, 45-60 min, max 25 hlö

Espoossa on asuttu 10 000 vuoden ajan. Millaista ihmisten elämä on ollut eri aikoina? Opastuksella kerrotaan selkeällä suomella Suomen ja Espoon historiasta. Keskustellaan yhdessä miten elämä on muuttunut tuhansien vuosien aikana ja mitkä asiat eivät ole muuttuneet. Lisäksi pohditaan monikulttuurisuutta Espoossa historian näkökulmasta.

Toisenlaisia tarinoita (K-18), 45-60 min, max 25 hlö

Tällä aikuiseen makuun sopivalla kierroksella tutustutaan kepeällä otteella historian toisenlaisiin tarinoihin aina kivikaudelta kaupunkiin. Luvassa luvatonta lempeä ja väkivallan tekoja, skandaaleja ja kummitustarinoita Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.

Almanakkoja ja museoelämyksiä - WeeGeen arkkitehtuuri- ja historiakierros, kesto 45 min

Kierroksella tutustutaan betoniarkkitehtuuristaan kehuttuun kirjapainoon, joka toimii nykyään usean museon näyttelykeskuksena. Kierroksella selviää, mistä WeeGee on saanut nimensä, miksi se sijaitsee juuri Tapiolassa ja millaisia museokokemuksia WeeGeeltä voi nykyään saada. Tutuksi tulevat myös WeeGeellä työskennelleiden tarinat. Kierros sopii kaikille, jotka haluavat ottaa haltuunsa koko talon kerralla ja tutustua sen ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin. 

 

Tilausopastukset ja asiantuntijaluennot museon ulkopuolella     

Espoon kaupunginmuseon museolehtorit ja muu henkilökunta jalkautuvat myös museoiden ulkopuolelle luennoimaan ja opastamaan. Lue lisää palvelut -sivuiltamme!