Kouluille ja päiväkodeille

Body

Tervetuloa ryhmäsi kanssa KAMUUN!

Espoon kaupunginmuseo tarjoaa opetuspalveluita kaikenikäisille oppijoille. Museovierailu tukee kouluopetusta ja sen voi hyvin yhdistää useisiin eri oppiaineisiin.

Päiväkoti- ja koululaisryhmien museovierailut ovat aina maksuttomia. Opettajat pääsevät tutustumaan ilmaiseksi KAMUn näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun näyttämällä OAJ:n korttia Näyttelykeskus WeeGeen lipunmyynnissä.

Ryhmän museokäyntiin on varattava aika etukäteen. Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ryhmän kanssa ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään. Oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla!

Opastukset

Opastukset Päiväkoti- ja eskariryhmille >>
Opastukset alakouluille >>
Opastukset yläkouluille >>
Opastukset toisen oppiasteen ryhmille >>

Opastustarjontaamme voit tutustua myös Espoon kulttuurikasvatus-sivustolla. Kirjoita hakusana-kenttään KAMU.

Varaukset

Ti–su klo 11–17 p. 09 816 57052. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus- ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!

KAMUn Salonki-luokka

Päiväkoti- ja kouluryhmät voivat varata maksutta Museopeda-luokan opastuksen oheen ryhmätyöskentelyä, oppituntia tai eväiden syöntiä varten. Kerro tarpeesta opastusta varatessasi. Museopeda-luokassa on tietokone, videotykki ja istuinpaikkoja pöydän ääressä n. 30 oppilaalle.

Lainattavat opetuspaketit ja historialliset vaatteet

Mistä on muinaiset kalaverkot tehty? Mitä pelejä keskiajalla pelattiin? Entä miten viuhkakieltä puhutaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia kaupunginmuseon lainattavista opetuspaketeista ja lainavaatteista eri aikakausilta.

Tutustu lainamateriaaleihin!

HISTORIAA VERKOSSA

MOBIILIOPPAAT

Tutustu historialliseen kohteeseen luokkahuoneesta käsin tai omatoimisesti paikan päällä museon mobiilioppaiden avulla. Seinätön museo -palvelusta löydät oppaat Saaristomuseo Pentalasta, Huvilamuseo Villa Rulluddista, Träskändan kartanaopuistosta, Tapiolasta asukkaiden tarinoina sekä vuoden 1918 sisällissodan merkittävistä paikoista Leppävaarassa. Villa Rulluddin mobiilioppaassa on mukana 7.-luokkalaisten tekemä tietovisa peruskoululaisille. Mobiilioppaisiin voi tutustua nettiyhteydellisillä mobiililaitteilla paikan päällä tai luokkahuoneessa tietokoneella. Kohteessa mobiilioppaan reitti paikantuu GPS-signaalin mukaan. Tutustu kaupunginmuseon mobiilioppaisiin Seinätön museo -alustalla.

VANHOJA ESPOO-KUVIA

Miltä Espoossa näytti ennen? Kaupunginmuseon kuvakokoelmien valittuihin paloihin pääset tutustumaan Finna.fi-hakupalvelussa verkossa. Kuvia julkaistaan Finnassa jatkuvasti lisää. Finnassa julkaistut kuvat ovat koulujen ja muiden kiinnostuneiden vapaassa käytössä. Selaile vanhoja espoolaisia kuvia: ekm.finna.fi 

Uutiskirje opettajille

Tilaa Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuista palveluista. 

Tilaa tästä>>