Opastukset toisen asteen oppilasryhmille

Body

Varaukset

Ti–su klo 11–17 p. 09 816 57052. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia toisen oppiasteen perusopetusryhmille sekä valmentavan koulutuksen ryhmille, muille 40 € / ryhmä. Ryhmäkoko max. 25 hlö. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!
 

Teemaopastukset

Meri ja ihminen - opastus Katse horistontissa -näyttelyyn, 60 min

Millaista oli elämä meren äärellä ennen ja nyt? Miten ihmisen ja meren suhde on muuttunut? Mitä merellinen Espoo tarkoittaa? Katse horisontissa -näyttelyssä tarkastellaan meren merkitystä ja sen muutoksia elinkeinojen, vapaa-ajanvieton ja luonnon näkökulmasta.

Toiminnallinen opastus Meri ja ihminen sopii kaikenikäisille oppijoille. Opastuksella tutkitaan elämää meren äärellä ja meren ehdoilla luonnontieteellisestä ja yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Millaisia taitoja merellä tarvitsee? Miten ihminen on vaikuttanut ja vaikuttaa mereen? Varattavissa 19.2.2019-2.2.2020.

Opastukset ja työpajat Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyyn

Tuhat tarinaa Espoosta -näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.

Kohokohtia kivikaudelta kaupunkiin, 60 min. 

Espoo on nuori kaupunki, mutta vanha asuinpaikka. Miksi Espoo on erilainen kaupunki? Kierroksella pohditaan tarinoiden kautta, miten ihmisten elämä muuttui ja toisaalta, mikä pysyi samana. Tämä kierros on perusopastus Tuhat tarinaa Espoosta –näyttelyyn. 

Selkeällä suomella Espoon historiaa, 60 min

Espoossa on asuttu 10 000 vuoden ajan. Millaista ihmisten elämä on ollut eri aikoina? Opastuksella kerrotaan selkeällä suomella Suomen ja Espoon historiasta. Keskustellaan yhdessä miten elämä on muuttunut tuhansien vuosien aikana ja mitkä asiat eivät ole muuttuneet. Lisäksi pohditaan monikulttuurisuutta Espoossa historian näkökulmasta. Soveltuu hyvin kotouttamiskoulutuksen ryhmille.

Esihistoriallista elämää, 60 min 

Istahda kivikauden taloon ja tule tutustumaan esihistoriaan! Opastuksella perehdytään itse kokeillen tuhansia vuosia sitten eläneiden ihmisten elämään heidän käyttämiensä materiaalien, esineiden ja työtapojen avulla. Pohditaan yhdessä sitä, miten esihistoriaa tutkitaan ja millaisia tulkintoja löydöistä syntyy.  

Keskiajan kylässä –opastus, 60 min 

Opastuksella kurkistetaan keskiajan kyläläisten jokapäiväiseen elämään, vilkkaaseen kaupankäyntiin sekä Mankbyn ainutlaatuisen kylän arkeologiseen tutkimukseen. Pohditaan sitä, mistä historiallinen tieto tulee ja mitä se kertoo keskiajan elämästä Espoossa.

Landelta cityyn –opastus, 60 min.

1900-luku oli muutosten vuosisata. Miten pienestä ruotsinkielisestä pitäjästä tuli suuri suomenkielinen kaupunki? Tällä opastuksella tarkastellaan tehdastyöläisen tuvan ja lähiöiden kautta muutoksia arjessa, yhteiskunnassa ja maisemassa viimeisen sadan vuoden aikana.

Opastuksen oheen voi liittää arkistopedagogiikkaa hyödyntävän pelillisen Rakenna lähiö –työpajan. Pajassa perehdytään itse tehden ja tutkien lähiöiden syntyyn sekä pohditaan sitä, millainen on hyvä asuinpaikka. Opastuksen ja työpajan kesto on yhteensä 90 min.

Kaksikielinen Espoo, 60 min. 

Kuinka pitkään Espoossa on puhuttu sekä ruotsia että suomea? Mistä nimi Espoo juontaa juurensa? Opastuksella tutustutaan Espoon historiaan osana kaksikielistä maaseutua ruotsin- tai suomenkielisen oppaan johdolla. Opastus on selkeällä suomella tai ruotsilla. Suositellaan monikielisestä Espoon historiasta kiinnostuneille ja kielikylpyä kaipaaville.