Päiväkoti- ja eskariryhmille

Body

Varaathan ajan museokäyntiin etukäteen soittamalla Talomuseo Glimsiin ti-pe klo 9-16, puh. 09 816 27337. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus-  ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!. Vinkkejä museovierailuun >>

Perusopastukset

Maatilan lapset, 45-60 min

Toiminnallisella opastuksella kierretään Talomuseo Glimsin museoalueella tutustumassa entisajan maalaislasten töihin ja leikkeihin. Kierros sisältää sekä opastusta että itse tekemistä sisällä ja ulkona. Säänmukaiset ulkovaatteet päälle! Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Suositellaan erityisesti esikoululaisille, mutta sopii myös 3-5-vuotiaille.

Glims tutuksi,  30 min.

Glimsin tila on sijainnut samalla paikalla satoja vuosia. Se on ollut koti ja työpaikka tuhansille ihmisille ja kotieläimille. Museonakin Glims on toiminut jo 60 vuotta. Opastuksella kerrotaan tarinoita ja keskustellaan yhdessä Glimsin ja Espoon maalaismenneisyydestä. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Sopii kaikenikäisille.

Vuodenaikoihin liittyvät opastukset

Pihaleikit, 30 min 

Oppaan ohjaaman pihaleikkituokion aikana leikitään yhdessä vanhoja ja uudempia pihaleikkejä kauniissa maalaisympäristössä. Säänmukaiset ulkovaatteet päälle! Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Pihaleikit sopivat kaikille, jotka osaavat leikkiä sääntöleikkejä ryhmässä.

Touhukkaat maatiaiskanat, 30 min

Glimsissä asuu Alhon kannan maatiaiskanoja. Opastuksella kerrotaan maatiaiskanojen elämästä, hoidosta ja historiasta. Opastuksia järjestetään kanojen oleskellessa ulkokanalassa, kysy kauden ulkoiluaikataulusta museolta. Sopii kaikenikäisille.

Entisajan joulunviettoa, 30 min

Opastuksella kerrotaan vanhoista jouluperinteistä, niiden taustoista ja alkuperästä. Opastuksia järjestetään Glimsin tuvan ollessa jouluasussa ensimmäisestä adventista Nuutinpäivään 13.1. asti. Sopii kaikenikäisille.

Tonttukierros, 45-60 min 

Tonttukierroksilla kierretään Glimsin pihapiirin eri rakennuksissa etsimässä tonttujen jälkiä ja kuuntelemassa tarinoita rakennuksia suojelevista tontuista. Kierroksia järjestetään vain marraskuun kolmella viimeisellä viikolla, joten niitä on rajallinen määrä. Tonttukierros kannattaa siis varata hyvissä ajoin! Suositellaan 4-8-vuotiaille, jotka jaksavat itse hiippailla talosta toiseen Glimsin pihapiirissä. Säänmukaiset ulkovaatteet päälle! 

Museokäynti ilman opastusta

Glimsin museoalueella voi kierrellä myös ilman opastusta. Museorakennuksissa on useita toiminnallisia pisteitä, joihin tutustuminen sopii hyvin opettajan ohjauksessa liikkuville ryhmille. Toivomme, että myös kiertelemään tulevat ryhmät ilmoittavat tulostaan etukäteen, ti-pe klo 9-16, puh. 09 816 27337.

Kevätretki

Talomuseo Glimsin kevätretkikausi kestää toukokuun puolivälistä juhannukseen. Retkikaudella kutsumme päiväkotiryhmät ja koululuokat retkeilemään opettajajohtoisesti historialliseen kulttuurimaisemaan. Retkeläiset voivat mm. tutustua museorakennuksiin omatoimisten tehtävien avulla, seurata päivän työnäytöstä, vierailla vanhassa tuvassa, kurkistaa vaihtuvaan näyttelyyn ja vaikka syödä eväitä tai leikkiä museon suurella piha-alueella. Sopii kaikenikäisille.