Kansanmusiikkia Espoossa

JuuriJuhla–RotFestin juuret ovat espoolaisessa pelimannimusiikissa. Oksisto kurottaa kuitenkin ennakkoluulottomasti kohti uusia säveltuulahduksia ympäri maailmaa. JuuriJuhla-festivaalin lavoille kipuavat niin espoolaiset pelimannit kuin kotimaiset tai pohjoismaiset huippukansanmuusikot. Tapahtuman taiteellisena johtajana on harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi.

JuuriJuhla–RotFest on yksi Espoon kaupunkitapahtumista, se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Viikon mittainen tapahtuma ajoittuu vuosittain huhtikuun alkuun. Festivaalin pääpaikkana on Sellosali. JuuriJuhla-RotFest haluaa viedä kansanmusiikkia myös upeisiin ja monimuotoisiin espoolaisiin vanhoihin kartanoihin, kirkkoihin sekä seurantaloille. Usein festivaalinäyttämöitä ovat tunnelmallinen ja intiimi Lagstad hembygdsgård Espoon keskuksessa ja Espoon tuomiokirkko. Uusimpana tapahtumapaikkana on elämyksellinen Suomen Luontokeskus Haltia. 

JuuriJuhla–RotFest haluaa tarjota ohjelmaa kaikenikäisille. Teemme yhteistyötä lähialueen musiikkiopistojen kanssa. Lasten kansanmusiikkikonsertit ovat alusta asti olleet olennainen osa JuuriJuhlaa, kuten myös suomenruotsalaisen kansanmusiikin esittäytyminen festivaaliohjelmassa. Tuotamme myös ikäihmisille suunnattuna erittäin suosittuja päivätansseja Sellosalissa.

www.juurijuhla.fi | juurijuhla@juurijuhla.fi

JuuriJuhlan logo

  • @JuuriJuhla loppuhuipennus klo 18 @Sellosali Kelavala, Aspö spelmän, Leikarit, Katrilli!! #suomi100 #kulttuuriespoo… https://t.co/Qri9vMZp9J

  • Tänään viimeinen @JuuriJuhla päivä: klo 12 Nuorten Pilpatuskonsertti klo 12 #kultuuriespoo https://t.co/qoqMyYij2n