KAMUSSA TAPAHTUU

Body

Keskiviikko

Senioreiden historialliset iltapäivät keskiviikkoisin 30.1.-24.4. klo 14
KAMUn Senioreitten historiallisissa iltapäivissä kuullaan luentoja historiaan ja museotyöhön liittyen. Ennen luennon alkua juodaan pullakahvit. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €. Vapaa pääsy.

Yleisöopastus KAMUn näyttelyihin 5.6.-28.8. klo 17:30
Yleisöopastuksella tutustutaan kevyesti joko Espoon historian tarinoihin tai merelliseen Espooseen. Osallistujat saavat päättää kielen: suomi, ruotsi tai englanti.

 

Torstai

Vaunutreffit kuukauden ensimmäisenä torstaina 7.2.-2.5.2019 klo 12
Vaunutreffit on vanhemmille suunnattu yhteinen, mukava hetki vauvan kanssa. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Vaunutreffeillä tutustutaan historiaan yhdessä toisten vanhempien kanssa moniaistisesti, itse kokeilemalla. Vaunutreffeille on vapaa pääsy.

 

Perjantai

Näyttelykeskus WeeGeen ilmaisilta perjantaisin klo 17-19
Kuun ensimmäisenä perjantaina olemme avoinna klo 21 saakka (vapaa pääsy 17-21)

Joka perjantai Esinevartti klo 17.15. 
Mitä yksi esine voikaan kertoa ajastaan ja omistajastaan? Esine vaihtuu viikottain.

28.6 klo 17:15 Kivikautinen savi-idoli

5.7. klo 17:15 Mankbyn pienoismalli

12.7. klo 17:15 Viehe

19.7. klo 17:15 WeeGee-talon pienoismalli

26.7. klo 17:15 Pula-ajan kengät

2.8. klo 17:15 Säännöstelykupongit

9.8. klo 17:15 Maamoottori

16.8. klo 17:15 Kultasormus

23.8. klo 17:15 Hevosenkenkä

30.8. klo 17:15 Rukinlapa

Joka perjantai 14.6. alkaen Toisenlaisia tarinoita K18 klo 18
Tällä aikuiseen makuun sopivalla kierroksella tutustutaan kepeällä otteella historian toisenlaisiin tarinoihin aina kivikaudelta kaupunkiin. Luvassa luvatonta lempeä ja väkivallan tekoja, skandaaleja ja kummitustarinoita Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.

Kuukauden ensimmäisenä perjantaina 1.3., 3.5., 5.7. 5.4., 7.6., 5.7, 1.8. klo 17-21
Rentoutumista ja viihtymistä meriteeman keskellä Katse horisontissa -näyttelyssä. 

 

Lauantai 


Espoonlahden arvoitus - koko perheen omatoiminen kierros täynnä toimintaa Katse horisontissa -näyttelyssä klo 12-14

Tapaa harrastaja kuukauden viimeinen lauantai helmikuusta 2019 tammikuuhun 2020 klo 14-16
Vapaa-ajan harrastukset houkuttelevat monia meren äärelle. Tule tutustumaan merelliseen harrastukseen ja tapaamaan muita harrastajia Katse horisontissa -näyttelyyn.

23.2. klo 13-16 Sukeltaminen
Ainutlaatuinen mahdollisuus keskustella kokeneiden sukeltajien kanssa niin Espoon, Itämeren kuin maailmankin vesistä! Vuoden sukeltaja, valokuvaaja ja suositun Vedenalainen Suomi -Facebook-sivun ylläpitäjä Pekka Tuuri on paikalla klo 13-15 ja hän esittää valokuvin vedenalaisen maailman kauneutta.
Trooppisissa vesissä kouluttajana ja kalantunnistajana toiminut espoolainen sukellusharrastaja Karoliina Salmelainen ohjaa mielellään aloittelijoita harrastuksen pariin. Tervetuloa siis kokeneet, aloittelijat ja vedenalaisesta Suomesta kiinnostuneet!
Paikka: KAMUn Salonki EMMA Shopin lähellä

30.3. Jääpurjehdus: Lasten museofestarit Traffic Jam!
Keskelle festareiden liikennejameja saapuu talvinen tuulahdus jääpurjehtijoiden mukana. Tule tutustumaan jännittävään lajiin Suomen DN-jääpursiliiton Timoleon Caravitisin kanssa.

27.4. Lintuharrastus
Espoon lintubongausmahdollisuuksista ja lintuharrastuksen monista muista puolista on kertomassa espoolainen lintuharrastaja Hanna Hyvönen, jonka vierailuun Suomenojan lintualtaalla voi tutustua myös näyttelyssä. Tervetuloa, olitpa sitten kokemuksia toisten kanssa vaihtava kokenut harrastaja tai linnuista kiinnostunut aloittelija!

25.5. Kalastus
Intohimoinen kalamies, jääkiekkoilija Kim Hirschovits kertoo parhaat kalajuttunsa Espoon kalavesiltä! Tule vaihtamaan kokemuksia tai kuulemaan parhaat vinkit kalastuksesta.

29.6. Jättileijatus
Itämeren rannat ovat upeita paikkoja jättimäisten leijojen lennättämiselle! Tule juttelemaan tästä erikoisesta harrastuksesta Maria Hjeltin, maailman rannoilla leijattaneen harrastajan kanssa.

27.7. Dronekuvaus
Kiinnostaako valokuvaus dronella? Haluaisitko tallentaa maisemia ilmasta käsin? Dronekuvauksesta juttelemassa on soukkalainen Antti Mansikkamäki, jonka merelliset kuvat Kivenlahdesta ovat tuttuja sosiaalisen median ryhmistä ja Katse horisontissa -näyttelystä.

31.8. Metallinetsintä rannoilla
Tiesitkö, että hiekkarannoilta voi etsiä aarteita metallinetsimellä ja samalla tulee siivonneeksi rantoja metallista? Espoo-päivänä KAMUlla on paljon arkeologiateemaista ohjelmaa ja osana Katse horisontissa -näyttelyä ovat esittäytymässä Suomen metallinetsijät ry. Tervetuloa tutustumaan välineisiin ja juttelemaan harrastajien kanssa!
 

Sunnuntai

Sunnuntaisin esittelyjä näyttelyihin klo 14
Näyttelyesittely: Katse horisontissa 

Meri tarkoittaa espoolaisille montaa asiaa: vapautta, merituulta ja tuoksua, muistoja ja kotimaisemaa. Kierroksella pääsee tutustumaan meren moniin puoliin ja muuttamaan käsitystään merestä. Tutuksi tulevat niin elämä meren ehdoilla kuin rannan ja saariston nykyään tarjoamat virkistysmahdollisuudet. Pinnan allekin sukelletaan. Esittelyn jälkeen on helppo jäädä tunnelmoimaan ja puuhailemaan itseä kiinnostaviin kohteisiin. Tervetuloa merelle!