KAMUSSA TAPAHTUU

Body

NÄYTTELYT

23.10.2020–9.1.2022
Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren

KAMUn erikoisnäyttely Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren on ensimmäinen Sirenien arkkitehtuuria kattavasti esittelevä näyttely Suomessa. Arkkitehtien 1950- ja 60-luvun suunnittelua esitellään erityisesti espoolaisten kohteiden kautta: esillä ovat näyttävästi niin kansainvälisesti tunnustettu Otaniemen kappeli kuin Tapiolan puutarhakaupungin kokeelliset rivitalotkin, kouluja unohtamatta. 

30.10.2013
TUHAT TARINAA ESPOOSTA

Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää, miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.

 

VIIKOITTAINEN OHJELMA


KESKIVIIKKO  

Senioreiden historialliset iltapäivät 15.9.–24.11.2021 klo 14  

Senioreiden historiallisissa iltapäivissä kuullaan luentoja historiaan ja museotyöhön liittyen. Luennot järjestetään Aitio-tilassa Näyttelykeskus Weegeen 2. kerroksessa klo 14 koronatilanteen niin salliessa. Suosittelemme ennakkoilmoittautumista luennoille. Ilmoittautuminen aukeaa luentoa edeltävänä keskiviikkona klo 15.30 ja ilmoittautua voi joko edeltävän luennon lopulla, puhelimitse numeroon 09 816 57052 tai KAMUn infotiskillä. Noudatamme viranomaisten terveysturvallisuusohjeita ja rajoitteita. Jos koronaan liittyvät rajoitukset tiukentuvat, tulevat senioriluennot katsottavaksi KAMU Espoon kaupunginmuseon Youtube-kanavalla. 
 

TORSTAI   

Vaunutreffit kuukauden ensimmäisenä torstaina 4.2.–6.5.2021 klo 12  

Vaunutreffeille vauvan ja vanhemman yhteiseen hetkeen historian parissa on aina vapaa pääsy. Keväällä 2021 Vaunutreffit jalkautuvat Espoon kaupunginosiin historiakävelyille.  

4.2. Kauklahti – Teollisuuskylästä kaupunginosaksi (Lähtö: Kauppamäki 1)  
4.3. Kivenlahti – Stenin kylästä merikaupungiksi (Lähtö: Kivenlahden terveysasema, Meriusva 3 )  
1.4. Otsolahti – kartanohistoriaa ja modernia arkkitehtuuria (Lähtö: Kontionkuja 9, parkkipaikka)  
6.5. Träskändan kartano -  Keskiajan kylästä suosituksi kaupunkipuistoksi (Lähtö: Träskändan puistotie 6)   
 

PERJANTAI  

Ilmaisilta perjantaisin klo 17–19  

Kuun ensimmäisenä perjantaina 1.1. (suljettu), 5.2., 5.3., 2.4., pidennetty aukiolo klo 21 saakka   

Opastus Makupaloja Kaikki ja ei mitään -näyttelystä joka perjantai klo 17.30  

Kuukauden ensimmäisenä perjantaina 5.2., 5.3., 2.4.,   

klo 17.30–20.30 Terveisiä Espoosta! -työpaja   

Roomassa on Colosseum, Pariisissa Eiffel-torni, Helsingissä Tuomiokirkko ja kauppatori, mutta mistä Espoo on tunnettu? Työpajassa mietitään pilke silmäkulmassa mistä Espoo on kuuluisa ja valmistetaan postikortti Espoosta.   

Klo 19.30 Makupaloja Kaikki ja ei mitään -näyttelystä    
 

LAUANTAI  

klo 12–14 Avoin paja Oppipihalla Kaikki ja ei mitään -näyttelyssä  

Ryhdy arkkitehdiksi! Oppipihalla pääset suunnittelemaan oman unelma-asuinalueesi ja -asuntosi. Oppipiha sopii kaiken ikäisille suunnittelijoille.  
 

SUNNUNTAI   

klo 14 Yleisöopastus Kaikki ja ei mitään -näyttelyyn    

Kaija ja Heikki Siren ovat yhdet tunnetuimmista suomalaisista arkkitehdeista maailmalla. Sirenin arkkitehtipariskunnan tuotantoon tutustutaan erityisesti espoolaisten kohteiden kautta. Kierros sopii kaikille hyvästä suunnittelusta, asumisesta ja arjen kauneudesta kiinnostuneille. Näyttelystä tullessaan katsoo rakennettua ympäristöä uusin silmin!  

Katso ruotsinkieliset yleisöopastuksemme Evenemang-sivulta