Näyttelyt ja opastukset

Body text title
NÄYTTELYT WEEGEEN MUSEOISSA

Body

EMMA – Espoon modernin taiteen museo

9.10.2019–8.3.2020
TATSUO MIYAJIMA: SKY OF TIME
Tatsuo Miyajima (s.1957) käsittelee kokemuksellisissa ja filosofisissa teoksissaan aikaa ja ikuisuutta. Hänen tavaramerkkinsä, digitaaliset, loputtomasti muuttuvat LED-numerot symboloivat ajan loputonta virtaa ja osaamme maailmankaikkeudessa.

9.10.2019–26.1.2020
WILLIAM KENTRIDGE: OTHER FACES
Johannesburgissa syntyneen William Kentridgen sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta kommentoiva taide ammentaa Etelä-Afrikan väkivaltaisesta historiasta ja sen heijastuksista nykypäivään. Hän käsittelee taiteessaan apartheidin ja väkivallan aiheuttamia kollektiivisia traumoja yksilöiden tarinoiden kautta.

21.8.2019–26.1.2020
MICHAEL JACKSON: ON THE WALL
Näyttelyyn on koottu johtavien nykytaiteilijoiden tulkintoja Michael Jacksonista. 48 kansainvälistä eturivin taiteilijaa Andy Warholista Grayson Perryyn, Isa Genzkeniin ja Kehinde Wileyyn tutkivat teoksissaan Jacksonin elämän ja taiteen merkitystä kulttuuriimme ja ajatteluumme.

21.8.2019–26.1.2020
ADEL ABIDIN: MICHAEL
Adel Abidinin videoteos Michael on sarkastinen tutkielma ajastamme, joka palvoo rahaa ja kuuluisuutta. Poptähti vertautuu profeettaan, jota seurataan sokeasti.

5.6.2019–1.3.2020
INTERWOVEN 
– YHTEEN KUDOTUT
Tekstiili on tunnetta ja tarinoita. Näyttely tekstiilisuunnittelun ja taiteen vuorovaikutuksesta luo katseen tämän päivän rohkeaan ja kehittyvään materiaalien maailmaan. Siinä kuidut, tekniikat, materiaalien tuntu ja monimuotoisuus suuntautuvat taiteeseen ja taidekäsityön perinteeseen, mutta myös teknologiaan ja tulevaisuuteen.

Läpi vuoden
BRYK & WIRKKALA -KATSELUVARASTO
Katseluvarasto esittelee Rut Brykin (1916-1999) ja Tapio Wirkkalan (1915-85) henkilökohtaisiin työskentelyarkistoihin perustuvaa kokoelmaa. Luonnosten, piirustusten ja valokuvien lisäksi se sisältää runsaasti molempien valmiita teoksia sekä harvinaisia malleja, joista osa ei koskaan päätynyt tuotantoon. Katseluvarastossa näkee kokoelmaa laajemmin kuin mitä yleensä näyttelyn kautta on mahdollista. Se avaa kokoelmia uudenlaisella tavalla, joka perustuu omaehtoiseen tutkimiseen ja löytämiseen.

Läpi vuoden
KOSKETUS - SAASTAMOISEN SÄÄTIÖN KOKOELMANÄYTTELY
Ihmisyyteen keskittyvässä kokoelmanäyttelyssä on esillä laaja valikoima nykytaidetta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Viime vuosikymmenien aikana ihminen, identiteetti, kehollisuus ja vuorovaikutus ympäröivän maailman kanssa ovat olleet nykytaiteessa paljon käsiteltyjä aiheita. Näyttelyn teokset antavat näkökulmia siihen, mitä on olla ihminen. Ihmisyyttä ja ihmisenä olemista voi pohtia taideteoksen äärellä, vuorovaikutuksessa teoksen kanssa.


KAMU Espoon kaupunginmuseo

14.2.20192.2.2020
KATSE HORISONTISSA
Näyttely 
kertoo merellisen Espoon muutoksista elinkeinojen, vapaa-ajanvieton ja luonnon näkökulmasta. Merimaisemat johdattelevat kävijän merellisiin tunnelmiin ja teemoihin. Voit pysähtyä tutkimaan, pelaamaan, sukeltamaan tai onkimaan. Merimerkein ohjatulla reitillä tutustut myös espoolaisen Kivenlahden alueen asukkaiden tarinoihin ja merellisiin muistoihin.

Läpi vuoden
TUHAT TARINAA ESPOOSTA
Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää, miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.


Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

26.3.20197.3.2021
MENOPELILEIKKI

Lähde lentäjän, merikapteenin tai konduktöörin matkaan! Erikoisnäyttelyssä tarkastellaan kulkemista ja matkantekoa, liikennevälineitä ja liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta ja leikin avulla. Näyttelyssä on esillä liikenteeseen liittyviä leikin välineitä ja leikkisiä menopelejä. Yhdessä lapsen kanssa pohditaan liikkumisen historiaa ja vastuullisuutta rennosti ja oivaltavasti. Toiminnallisessa ja elämyksellisessä näyttelyssä pääset sisälle liikenteen maailmaan, erilaisten menopelien kyytiin ja voit testata tietojasi liikennesäännöistä.

15.10.2019–30.8.2020
KASARIN LAPSET POP UP -PIENOISNÄYTTELY

Näyttely on omistettu ihanan kamalalle 1980-luvulle. Aikakaudelle, jolloin krepatut hiukset saivat hulmuta valtoimenaan, olkatoppaukset antoivat ryhtiä asuun kuin asuun, ja C-kaseteilla soivat syntikalla kuorrutetut hittibiisit. Näyttelyä varten on kerätty lapsuusmuistoja ja materiaalia 1980-luvulla syntyneiltä.

Läpi vuoden
LAIVA ON LASTATTU LELUILLA
Lelumuseon perusnäyttelyssä voit kurkistaa menneiden vuosikymmenten lastenhuoneisiin, pohtia leikin merkitystä ja muuttumista sekä muistella omaa lapsuuttasi ja lempilelujasi. Nallet ovat kokoontuneet seminaariin ja keppihevoset käyskentelevät tallissaan. Pienoisrautatieasema Löylymäki houkuttelee tarkastelemaan kyläelämää 1950-luvulla.


Suomen Kellomuseo

30.8.2019-1.11.2020
TONY GRANHOLM - ELÄMÄNI ESINEISSÄ JA PIIRUSTUKSISSA
Kultaseppä ja muotoilija Tony Granholmin (1966-2018) elämäntyötä esittelevä näyttely perustuu taiteilijan elämäntyölahjoitukseen Kellomuseolle. Hänet tunnetaan mm. Kalevala Korun suosituista korusarjoista, kuten Hirvenpää ja Talon sydän. Granholmin mittava kokoelma pitää sisällään mm. koruja, luonnoksia ja varhaista tuotantoa.

Läpi vuoden
AIKA KONEITA!
Kellomuseon perusnäyttely esittelee kelloja pääpainona Suomessa valmistetut ja käytetyt kellot. Kellojen historia tulee tutuksi niin varhaisten aurinkokellojen ja modernien rannekellojenkin näkökulmasta. Hyppää ajan virtaan!


Museoiden yleisölle avoimet opastukset


EMMA – Espoon modernin taiteen museo

Yleisöopastus
Perjantaisin klo 18 (vapaa pääsy).
Sunnuntaisin klo 13 (WeeGeen museolipun hinnalla).

 

KAMU Espoon kaupunginmuseo

Senioreitten historiallinen iltapäivä
Keskiviikkoisin klo 14 (vapaa pääsy).

Vaunutreffit
Joka kuun 1. torstai klo 12 (
WeeGeen museolipun hinnalla).

Esinevartti
Perjantaisin klo 17.15 (vapaa pääsy).

Toisenlaisia tarinoita (K18)
Joka kuun 1. perjantai klo 17.30 (vapaa pääsy).

Perheiden museotunti
Lauantaisin klo 12 (WeeGeen museolipun hinnalla). 

Yleisöopastus
Sunnuntaisin klo 14 (WeeGeen museolipun hinnalla).

KAMUn viikottaiset opastukset, luentosarjat ja monet muut tapahtumat löydät myös KAMUn tapahtumakalenterista.
 

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Yleisöopastus
Koko perheen yleisöopastus sunnuntaisin klo 15
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Aikuisten yleisöopastus joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 (WeeGeen museolipun hinnalla).

Työpaja
Lauantaisin klo 13
(WeeGeen museolipun hinnalla).
 

Suomen Kellomuseo

Yleisöopastus
Joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 opastus perusnäyttelyyn
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Muina lauantaipäivinä klo 13.30 opastus erikoisnäyttelyyn (WeeGeen museolipun hinnalla).
 

Museoiden opastukset ryhmille tilauksesta


Yleisölle avointen opastusten ja työpajojen lisäksi museot tarjoavat tilauksesta ryhmille opastuksia suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Ryhmäkoot ja hinnat vaihtelevat museoittain. Ryhmään mahtuu maksimissaan 25 henkilöä. Isommat ryhmät voidaan jakaa useammalle opastukselle. Opastukset varataan erikseen kustakin museosta.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo
EMMAn asiakaspalvelu
ma-pe klo 10-14
043 827 0941
info@emmamuseum.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo
ti–su klo 11–17 
09 816 57052
kaupunginmuseo@espoo.fi

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
ma-pe klo 9-16
050 5900 137
lelumuseo@hevosenkenka.fi

Suomen Kellomuseo
Pääopas Johanna Järviniemi
050 5359 767
johanna.jarviniemi@kellomuseo.fi