pe 29.01.2021 09.00 - su 31.01.2021

Maa odottaa - siemen soi -etätapahtuma (Small size days)

Lasten kulttuurikeskus Aurora - Järvenperäntie 1-3. 02940 Espoo

Meksikolaisen Deriva-teatterin ihastuttava virtuaalinen esitys saapuu ruudun kautta kotona koettavaksi. Jatka samassa hengessä Siemen soi -puuhatehtäviä ja muuta olohuoneesi soivaksi kasvimaaksi. 

Linkki tapahtumaan https://urbanespoo.fi/2021/01/21/maa-odottaa-siemen-soi-small-size-days/ 
Video-osuus on katsottavissa pe 29.1. klo 9 - 31.1. klo 23:59

 

Videoesitys ”Nantli, maa odottaa” on kuvaus naisista, kylvämisestä ja äidiksitulon toiveesta. Esitys kutsuu maanläheiseen lauluun, soittoon ja tanssiin sekä  hoivaamaan ja viljelemään maata. Tarinassa naiset kertovat suuresta toiveestaan saada lapsi. Kuu kuuntelee naisia ja neuvoo näitä pitämään parempaa huolta maasta. Naiset alkavat hoitaa ja viljellä maata paremmin kuin koskaan ennen ja monen kuun kierron jälkeen lapsi saapuu tuoden mukanaan hedelmäpuiden siemeniä ja ruuan runsautta. Esiintyjänä Small size days -yhteistyökumppani A la Deriva Teatro / Guadalajara, México. Esityksen kieli on espanja, mutta esitykseen voi hyvin eläytyä ilman kielenymmärrystäkin. Kesto 20 min.

Taideohjaaja Jenni Vilanderin valmistama peli “Siemen soi” sisältää puuhatehtäviä, jotka sopivat perheen pienimmillekin. Voit seurata pelin puuhatehtävien ohjeita nettisivulta tai voit tulostaa pelin, jolloin tehtävät voi merkitä ne tehtyään. Puuhatehtävät innostavat tutkimaan ympäristöstä ja omasta kehosta syntyviä ääniä. Tee oma rytmimaisema, jossa soivasta siemenestä kasvaa upea kasvi. Pian lattia muuttuu meheväksi mullaksi ja ylläsi hehkuvat sateenkaaren sävelet. Lopuksi voit piirtää oman kasvisi kehyksiin muistoksi. 

Tapahtuma on osa Small size days -ohjelmaa. 29.–31.1. juhlitaan eri puolilla maailmaa Small Size Days -päiviä, jotka nostavat esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Tämän vuosittaisen kansainvälisen tapahtuman järjestävät Small Size -verkoston jäsenet, joita on yli 90 maapallon eri kolkissa. facebook.com/SmallSizenet

Kokonaisuus on suunnattu 1,5-5-vuotaille lapsille, mutta video on kulttuurikasvatuksellisesti kiinnostava myös koululaisille - erityisesti espanjaa lukeville.

kuva Danáe Kótsiras

 

Hinta
Maksuton
Ikäsuositus
Puuhatehtävät 1,5 - 5 -vuotiaille
Kieli
espanja (video), suomi (puuhatehtävät)
Kesto
Video 20 min + puuhatehtävät

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.