to 12.11.2020 10.00 - 12.10

Kaislikossa suhisee

Unga Teatern - Nuijalantie 9

Moderni tulkinta K. Grahamen klassikosta jota esitetään mm. nukke- ja naamioteatterin keinoin. Vauhdikkaan tarinan pääosissa ovat neljä eläinhahmoa: utelias Myyrä, kekseliäs Rotta, ärtyisä Mäyrä sekä kaaosta aiheuttava charmikas Rupikonna. Näytelmän kaksi keskeistä teemaa ovat ystävyys ja ekologinen ajattelu. Dramatisointi ja ohjaus: Paul Olin. Suomennos: Pasi Hiihtola. Ikäsuositus 6+.

Suomen vanhin lastenteatteri Unga Teatern juhlii 60-vuotista taivaltaan näyttävästi englantilaisen kirjailijan Kenneth Grahamen klassikolla Kaislikossa suhisee, josta on vuosien varrella tehty lukuisia eri näyttämöversioita ympäri maailman. Syksyllä 2020 tämä legendaarinen tarina saa vihdoin ensi-iltansa myös Lillklobbin näyttämöllä Espoossa.

Tarinasta tulee klassikko, koska siinä on sitä jotakin, jotain tavallisesta poikkeavaa, jotain mikä tekee siitä ajattoman vaikka tarinan kirjoittamisesta olisi kulunut vuosikymmeniä tai enemmän. Kaislikossa suhisee -tarinassa tapahtumat sijoittuvat kahden aikakauden taitteeseen, jossa edellinen aikakausi on vaihtumassa uudeksi ja tuntemattomaksi, hieman niin kuin nyt. Ehkä juuri siksi tarina tuntuukin niin ajankohtaiselta ja antaa meille työkaluja suhtautua asioihin eri tavoin. Unga Teatern haluaa nostaa tarinasta esiin, loistavien hahmojen lisäksi, kaksi keskeistä teemaa. Kaiken kestävän ystävyyden sekä ekologisen tavan ajatella. Toisistamme ja luonnosta huolehtiminen ja arjessa rauhoittuminen ovat asioita, joita ei voi liikaa korostaa tänä päivänä. 

Grahamen kiehtova henkilögalleria koostuu joen varrella ihmisten tapaan asustelevista eläinhahmoista. Pääosissa ovat utelias Myyrä, kiireinen ja kekseliäs Rotta, ärtyisä mutta luotettava Mäyrä ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä leuhka, villi ja hullu mutta charmikas Rupikonna, joka pistää asiat ympärillään mullin mallin. 

Unga Teaternin näytelmä on moderni ja jännittävä tulkinta, jota näyttelijät vievät eteenpäin mm. nukke- ja naamioteatterin keinoin. Tarinan edetessä eri näkökulmista näyttämöllä liikutaan autolla, veneellä ja junalla. Tilanteet muuttuvat välillä nopeastikin. Luvassa on villiä menoa, huumoria ja iloa, mutta niin kuin alkuperäisessä Kenneth Grahamen sadussakin, näytelmän tapahtumat päättyvät turvallisesti ja onnellisesti.

Ohjaus ja dramatisointi: Paul Olin
Suomennos: Pasi Hiihtola
Lavastus, puvut, naamiot ja nuket: Janne Siltavuori
Valosuunnittelu: Jukka Hannukainen
Musiikki ja äänimaailma: Ville Hukkinen
Näyttämöllä: Alex Holmlund, Ville Hukkinen, Stella Laine, Elisa Makarevitch, Frank Skog, Kristian
Thulesius
Koululaisille suunnattu yleisötyö ja oppimateriaali: Harriet Abrahamsson,
harriet.abrahamsson@ungateatern.fi 
 
Ensi-ilta 26.9.2020. Esityskausi jatkuu keväälle 2021 saakka.

Tapahtumapaikka
Unga Teatern (Lillklobb)
Hinta
Normaalihinta: arkiaamu 12 €.
Ryhmähinta (min. 30 henk.): arkiaamu 11 €, opettaja, ohjaaja 2 € - ryhmävaraukset Unga Teaternin toimiston kautta.
Ilmoittautumiset

Teatterin toimisto ja lipunmyynti  09-8620 8200 (arkisin klo 10-16), info@ungateatern.fi.

Ikäsuositus
6+
Kieli
Suomi
Kesto
2h 10 min sisältäen väliajan

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.
Hinta ryhmille:

Ryhmäliput (minimi 30 henkilöä) arki-aamu 11 € / oppilas, ryhmänohjaajat 2 € / henkilö, ryhmävaraukset Unga Teaternin toimiston kautta.

Normaalihinta arkiaamuisin 12 € / henk., ryhmänohjaajat 2 € / henk.