pe 30.10.2020 19.00 - 21.00

Sophie Zelmani (SWE) (SIIRTYY 20.2.2021)

Sellosali - Soittoniekanaukio 1 A

Pe 30.10. klo 19 Huom! Tapahtuma siirtyy 20.2.2021.

Ennakkoon 29.4./30.10.2020 tapahtumiin ostetut liput käyvät uuteen ajankohtaan sellaisenaan. Liput on myös mahdollista palauttaa Lippupisteen ohjeistuksen mukaisesti. Rahanpalautusta voi hakea 6.11.2020 mennessä tästä linkistä https://web.lippu.fi/palautus 

*

Ruotsalainen laulaja-lauluntekijä Sophie Zelmani viettää artistiuransa 25-vuotisjuhlaa.

Zelmani nousi miltei yön yli listasuosioon Sonyn vuonna 1995 julkaisemalla debyyttialbumillaan. Vaikka artisti oli tuolloin tunnettu ujoudestaan, saavutti hän nopeasti suursuosion niin Euroopassa kuin Aasiassakin. Folk-sävytteisellä debyyttilevyllä on kaikuja varhaiseen Van Morrisonin tuotantoon, mutta Zelmani tuo itsekirjoittamiinsa kappaleihin omanlaisen leimansa lumoavalla lauluäänellään.

Keväällä 2019 julkaistiin Zelmanin 12. pitkäsoitto ”Sunrise”. Albumi on artistin koko uran kestäneen tiiviin yhteistyön tulos tuottaja Lars Halapin kanssa. Halapi tunnetaan myös työstään Ulf Lundellin ja Bo Kaspers Orkesterin kanssa.

Kuten useimpien artistien, myös Zelmanin musiikki on kehittynyt ja muuttanut muotoaan vuosien varrella mutta varhaisen 90-luvun tuotannon ydin on yhä vahvasti läsnä. Herkällä, hetkittäin kuiskaleivallakin äänellään Zelmani luo valoa rakkauden ja elämän pimeämpiin puoliin, sielukkaissa ja melankolisissa kappaleissaan.

”Sophien lauluissa on aina ollut kuultavissa sydämellinen intiimisyys ja mystiikka, joka on kiehtovaa mutta uuden levyn materiaali on enemmän ulospäinsuuntautunutta. Laulut ikään kuin lähestyvät kuulijaa ja vaativat tulla kuulluiksi, tuottaja Halapi kuvailee.

”Sunrise” albumia on seurannut kiertue ympäri Eurooppaa, joka jatkuu salaperäisen artistin Sellosalin esiintymisellä.

Kesto 1 h 30 min

Liput 22,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Ovelta 25 €

https://www.facebook.com/sophiezelmani/

Tapahtumapaikka
Sellosali