su 09.02.2020 14.00

DocPoint-jatkot: Kelet

Karatalo - Kotkatie 4

Karatalossa nähdään DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla maailmanensi-iltansa saava Susani Mahaduran elokuva Kelet. Näytöksen jälkeen Q&A-osio, jossa tekijävieraana mukana elokuvan pääosassa nähtävä Kelet.

Kelet
Suomi 2020
Ohjaus: Susani Mahadura
Kesto: 56 min
Ikäraja: S
Kieli: englanti, suomi
Tekstitys: suomi

“Be whatever you wanna be, honey!”

Kelet on parikymppinen musta transnainen, jonka suurin haave on päästä Vogue-lehden kanteen. Mallit kuten Naomi Campbell ja Iman olivat Suomessa syntyneelle, Manchesterissa kasvaneelle somalialaistaustaiselle nuorelle esikuvia, jotka antoivat voimaa – ja synkimpinä hetkinä jopa pitivät elossa. Kun perhesuhteet katkesivat kaapista ulostuloon, muutti 19-vuotias Kelet yksin takaisin Suomeen.

Todellinen perhe löytyi sateenkaarenväreissä kimmeltävästä helsinkiläisestä ballroom-skenestä. Paras ystävä Lola on Keletille vankkumaton tuki ja turva – Keletin mukaan heidät on kuin ommeltu toisiinsa. “Bitch, we got this.”

Elokuva tuo näkyväksi rakenteellisen syrjinnän. Kelet kertoo joutuvansa turvallisuussyistä välttämään tiettyjä alueita Helsingissä. Onko suomalaisille mallimarkkinoille liikaa se, että Kelet on sekä trans että tumma, ystävykset pohtivat.

Toimittajana parhaiten tunnetun Susani Mahaduran (Mahadura & Özberkan) ensimmäinen pitkä elokuva tekee historiaa. Kelet on ensimmäinen suomalainen elokuva, jonka keskiössä on rodullistettu transnainen. Tens across the board, tätä ääntä on kaivattu!

Teksti: Riikka Pennanen
 

Tapahtumapaikka
Karatalo
Tapahtumajärjestäjä
Karatalo / Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut
Hinta
Vapaa pääsy
Ikäsuositus
S
Kieli
Englanti, suomi. Tekstitys englanniksi.