pe 24.01.2020 09.30 - 10.15

Tenavakino: Minulla on tiikeri, Kukon ja kanan sauna, Myyrän aarre (TÄYNNÄ)

Karatalo - Kotkatie 4

Tini Sauvon kolme animaatioelokuvaa kuuluvat kotimaisen lastenelokuvan klassikoihin. Nyt ne ovat pitkästä aikaa yleisön nähtävinä, kun KAVI (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti) on siirtänyt ne filmiltä digitaaliseen muotoon.

Karatalossa on esillä 9.1.-9.2.2020 Myyrän aarre -näyttely, jossa on esillä alkuperäispiirroksia, luonnoksia ja muita Myyrän aarre -elokuvan työprosessiin liittyviä dokumentteja. Tarinan tapahtumajärjestyksessä etenevä planssisarja tarjoaa havainnollisen käsityksen siitä, miten käsityönä tehty pala-animaatioelokuva syntyy. Pieni lapsille tarkoitettu kollaasikuvasarja Myyrän työt esittää saman prosessin tiivistetysti ja havainnollisesti. Näyttely esittelee elokuvan syntyvaiheita tekijän näkökulmasta. 

Elokuvien yhteiskesto on 45 minuuttia
Suositus: yli 3-vuotiaille (S) 

Minulla on tiikeri 
Suomi 1979
Käsikirjoitus, ohjaus: Tini Sauvo, Liisa Helminen, Piirrokset, animaatio: Tini Sauvo, Kuvaus: Erkki Salminen, Musiikki: Antti Hytti, Kertoja, laulaja: Elina Salo, Kesto: 16 min. 

Pienellä pojalla, joka asuu kerrostalossa, on kotieläimenä tiikeri. Se on kuitenkin salaisuus. Kerrostalon räpätäti on Kotilaisen täti, joka on aina valittamassa kaikesta. Talon muillakin asukkailla kuin pojalla on oma salaisuutensa. Kotilaisen neidin kauhistukseksi leskirouvan norsu ja poikamiehen krokotiili paljastuvat. Talonmieskin kaivaa viulun esiin. Hän haluaisi kaikkien olevan ystäviä. Pihassa järjestetään juhlat, jotka sulattavat neiti Kotilaisen. Sen jälkeen Kalle-tiikeriä ei tarvitse piilottaa. 

Kukon ja kanan sauna
Suomi 1991
Käsikirjoitus, ohjaus, piirrokset, animaatio: Tini Sauvo, Kuvaus: Lauri Pitkänen, Musiikin sävellys: M.A. Numminen, Kertoja, laulaja: Elina Salo, Kesto: 19 min

Koominen animaatio-ooppera. Kana lähtee lauleskellen hakemaan vastoja, kun kukko lämmittää saunaa. Matkallaan hän kohtaa kirkasvetisen kaivon, uupuneen lehmän ja muita olentoja, jotka laulavat "Suomen parhaan eläinnäyttelijän" Elina Salon ja lapsikuoro Karviaisten äänellä M. A. Nummisen säveltämiä tarttuvia aarioita. 

Myyrän aarre 
Suomi 2001
Käsikirjoitus, ohjaus, piirrokset, animaatio: Tini Sauvo, Kuvaus: Tero Makkonen, Musiikki: Jani Uhlenius, Kertoja: Vesa Mäkelä, Laulaja: Aura Ikävalko, Kesto: 10 min. 

Elokuvan käsikirjoitus voitti Camilla Mickwitzin muistolle omistetun lastenelokuvan käsikirjoituskilpailun v. 1990. Pieni myyrä etsii taivaalta pudonnutta tähteä öisestä metsästä, jossa kaikki muut jo näyttävät löytäneen aarteensa. Lopulta se löytää ystävän itselleen 

Oppimateriaali

Vapaa pääsy. Pakollinen ilmoittautuminen: karatalo@espoo.fi. Laita ilmoittautumisviestiin seuraavat tiedot:
- Esityksen nimi, esityspaikka ja -aika
- Päiväkoti ja ryhmä
- Yhteyshenkilö, sähköposti ja puh.
- Lasten lukumäärä
- Aikuisten lukumäärä

Esitys kuuluu Tenavakino-sarjaan, joka tarjoaa maksuttomia elokuvanäytöksiä päivähoitoikäisille. Katso koko ohjelma www.espoo.fi/tenavakino.

Tapahtumapaikka
Karatalo
Tapahtumajärjestäjä
Karatalo / Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut
Hinta
Vapaa pääsy. Pakollinen ilmoittautuminen: karatalo@espoo.fi.