ke 21.08.2019 11.00 - su 26.01.2020 17.00

Michael Jackson: On the Wall

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Näyttelykeskus WeeGee - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Yli 80 teosta sisältävään näyttelyyn on koottu johtavien nykytaiteilijoiden tulkintojaMichael Jacksonista. Näyttely esittelee yli 40 kansainvälistä eturivin taiteilijaa Andy Warholista Grayson Perryyn ja Isa Genzkeniin, jotka ovat teoksissaan tutkineet Michael Jacksonin elämän ja taiteen merkitystä kulttuuriimme ja ajatteluumme, ja inspiroituneet itse pop-ikonista.

Eri kansallisuuksia edustavia, eri-ikäisiä ja monilla erilaisilla tekniikoilla työskenteleviä taiteilijoita yhdistää henkilökohtainen ja syvä kiinnostus Michael Jacksonin musiikkiin ja persoonaan. Yli miljardi levyä myyneen supertähden merkitys ja vaikutus ei näytä hiipumisen merkkejä. Jackson nosti persoonansa ja uransa kautta esiin kysymyksiä identiteetistä, rodusta, sukupuolesta sekä tasa-arvosta, jotka ovat tänään ajankohtaisempia kuin koskaan.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Rita Ackerman, Njideka Akunyii Crosby, Emma Amos, Lyle Ashton Harris, Dara Birnbaum, Appau Junior Boakye-Yiadom, Candice Breitz, Marvin Gaye Chetwynd, Michael Craig-Martin, Dexter Dalwood, Graham Dolphin, Mark Flood, Isa Genzken, Michael Gittes, Todd Gray, Maggi Hambling, David Hammons, Jonathan Horowitz, Gary Hume, Rashid Johnson, Johannes Kahrs, KAWS, David LaChapelle, Louise Lawler, Klara Liden, Glenn Ligon, Sam Lipp, Isaac Lythgoe, Paul McCarthy, Rodney McMillian, Dawn Mellor, Dan Mihaltianu, Lorraine O’Grady, Catherine Opie, Yan Pei-Ming, Grayson Perry, Paul Pfeiffer, Faith Ringgold, Michael Robinson, Mark Ryden, Susan Smith-Pinelo, Hank Willis Thomas, Andy Warhol, Kehinde Wiley, Jordan Wolfson ja Donald Urquhart.

Näyttely on Lontoon National Portrait Galleryn tuottama, ja sen on kuratoinut NPG:n johtaja Dr. Nicholas Cullinan. Näyttelyn teokset ovat lainoja museo- ja yksityiskokoelmista sekä tilausteoksia, jotka on varta vasten tehty Michael Jackson: On the Wall -näyttelyyn.

Näyttely avautui Lontoossa kesällä 2018, vuonna, jolloin Michael Jackson olisi täyttänyt 60 vuotta. Lontoon jälkeen näyttely kiertää Pariisin Grand Palais’n ja Bonnin Bundeskunsthallen kautta EMMAan elokuuksi 2019. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laaja kirja, jonka artikkelit ovat kirjoittaneet Nicholas CullinanMargo Jefferson ja Zadie Smith.

Michael Jackson: On the Wall on tuotettu yhteistyössä Michael Jacksonin perikunnan kanssa.

 

David Lachapelle: An Illuminating Path, 1998. Courtesy of the Artist © David Lachapelle

Tapahtumapaikka
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Hinta
12€ Aikuiset / 10€ Alennusryhmät (eläkeläiset, opiskelijat, nuorisokortti EYCA, opettajat, varusmiehet, työttömät sekä yli 10 hengen ryhmät)

Vapaa pääsy: 0€ Alle 18- ja yli 70-vuotiaat / Museokortilla / Ilmaisilta perjantaisin 17 alkaen. Kuukauden ensimmäisenä perjantaina avoinna 21 asti.