Thu 30.07.2020 09.29 - Mon 31.05.2021 09.29

8. luokkien kirjastotarjonta

Espoon kaupunginkirjasto -

Kouluille ja päiväkodeille - Yläkouluille

Kirjastolta voi tilata monenlaisia palveluita.  Autamme kirjavinkkien, lukupiirisuositusten ja tiedonhaun haasteiden kanssa. Kirjaston työpajoissa otetaan haltuun ilmiöitä oivaltamalla ja tekemällä itse.

HUOM! Yhdelle ryhmälle voit varata yhden ohjelman kerrallaan. Uuden varaaminen voi olla mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty. Työpajaviikolle tai kirjailijavierailuun voi kuitenkin varata ajan, vaikka luokalla olisi varaus myös vinkkaukseen tai muuhun kirjaston ryhmäkäyntien perustarjontaan.

Tarjonnastamme löydät myös etänä toteutettavia sisältöjä.

Suosittelemme etävaihtoehtoa aina kun se on mahdollista.

 

Ilmoittautuminen vinkkauksiin, tiedonhakuun ja muuhun perustarjontaan

Ilmoittautuminen työpajoihin

8.-luokkalaisille on tarjolla

Kirjavinkkaus   LÄHI; ETÄ
Kirjallisuuden genret ja monenlaista muuta lukemaan innostamista

Kirjastotaidot kuntoon   LÄHI
Päivitetään kirjasto-osaaminen, kirjastokortit ja tutustutaan myös e-kirjastoon, Taskukirjasto-sovellukseen ja tiedonhakuun Helmet-verkkokirjastossa. Kirjasto-opastukseen voi yhdistää myös kirjavinkkausta tai tiedonhankinnan opastusta.

Kirjailijavierailu   LÄHI; ETÄ
Kirjailijavierailuja on tarjolla rajattu määrä ja etusijalla ovat ryhmät, jotka eivät ole olleet kirjailijatapahtumissa edellisenä lukuvuonna. Vierailut järjestetään yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa. Tutustu kirjailijoihin Lukukeskuksen sivuilla. Jos toivot lähivierailua, rajaa maakunnaksi Uusimaa. Etävierailija voi tulla kauempaakin.

Tiedonhankinnan opastus   LÄHI; ETÄ
Opastamme tiedonhankinnan vaiheisiin oman tutkielmaprojektin (esim. kirjailijaprojekti) tai muun oman aiheen kanssa. Käynnin teemana voi olla myös verkkotiedonhaun lähdekritiikki. 

Verkon aarteita ja tiedonhakua   LÄHI; ETÄ
Ratkomme tehtäviä ja etsimme tietoa netin luotettavista lähteistä. Tunnin aikana tutustumme mm. Finnaan, Kansallisbiografiaan, Makupaloihin ja Yle Areenaan ja kirjaston e-lehtiin.

Lovetunti   LÄHI; ETÄ
Seksuaalioikeudet tutuksi kirjallisuuden kautta!

Mä en dissaa!   LÄHI
Kiusaamisen vastainen tunti.

Vastamainospaja   LÄHI; ETÄ
Mitä mainokset meille kertovat? Otetaan selvää yhdessä. Tehdään myös oma vastamainos, jossa kommentoidaan mainosten lupauksia, kulutusta ja yhteiskunnan ongelmia huumorin avulla.

Yläkoululaisten satutuokio   LÄHI
Ota mukava asento. Pehmeä tyyny pään alle. Kääriydy lempihuppariisi. Kuuntele, ja uppoudu tarinoiden maailmaan.

Runopaja  LÄHI; ETÄ
Paperit, sakset ja tussit esiin! Tunnelmoidaan, tutustutaan nuorten runokirjallisuuteen ja luodaan omat runot! Kesto 45-60 min. Kirjaston teemaviikkojen tarjontaa.

Somepaja  LÄHI; ETÄ
Onko kaikki totta mitä näet ja luet? Miten liikut turvallisesti somessa? Oppitunnin mittaisessa tuokiossa käsitellään sosiaalisessa mediassa toimimisen lainalaisuuksia, medialukutaitoa ja netissä käyttäytymistä. Kesto 45-60 min. Kirjaston teemaviikkojen tarjontaa.

Vihreän kankaan lumo -paja Kirjasto Omenassa
Erityisryhmille suunnatussa työpajassa tarinahetken jälkeen piirretään, mitä jäi mieleen tai miten tarina voisi jatkua. Lopuksi tehdään green screen -tekniikan avulla videot, joilla oppilaat kertovat omaa tarinaansa taustallaan itse tehty kuva. Oppilaat toimivat itse myös kuvaajina. Työpajan jälkeen opettaja saa videot itselleen. Kesto 90 min. Kirjaston teemaviikkojen tarjontaa.

3D-mallintaminen ja tulostaminen  LÄHI; ETÄ
Mallinnetaan omat avaimenperät tai amuletit Tinkercad-ohjelmalla. Aikataulun salliessa omia mallinnuksia pääsee myös tulostamaan! Kesto 90 min. Kirjaston teemaviikkojen tarjontaa.

Taidemeemipaja  LÄHI; ETÄ
Tutustumme verkossa esillä oleviin taideteoksiin ja kahteen erilaiseen taidemeemimuotoon ja teemme itse oman taidemeemikuvan. Kesto 45-60 min. Kirjaston teemaviikkojen tarjontaa.

Mediataitojen paja  ETÄ
Opettajan valitsemalla teemalla, kesto sovittavissa. Kirjaston teemaviikkojen tarjontaa.

Kirjasto mukaan koulun teemaviikoille  LÄHI; ETÄ
Kirjastosta tullaan mielellään mukaan ideoimaan ja toteuttamaan myös koulun omille projektiviikoille sopivaa ohjelmaa, käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Kesto sovittavissa. Kirjaston teemaviikkojen tarjontaa.

Price
Vapaa pääsy.
Age recommendation
8.-luokkalaiset
Language
suomi, englanti

For teachers and educators

KULPS!-category:
KULPS! is a tool for cultural education in Espoo’s schools. School classes can attend the library path without restrictions.