Kuvakokoelmat

Body

Kuvien kautta pääsee kurkistamaan Espoon menneisyyteen monesta näkökulmasta. Museon kokoelmiin tallennetaan kuvia espoolaisesta arjesta ja juhlasta, muuttuvista maisemista ja rakennuskannasta - ihan kaikilta elämän kaikilta osa-alueilta. 

Kuvakokoelmat koostuvat valokuvista, postikorteista, julisteista ja tauluista. Kokoelma karttuu pääasiassa lahjoituksin, mutta myös museon toimesta tehtävin dokumentointikuvauksin. 

Kohteita kuvakokoelmissa on yli 100 000, joista suurin osa on valokuvia. Kuvia digitoidaan jatkuvasti, ja niitä julkaistaan mahdollisuuksien mukaan Finna -hakupalvelussa.

Kuvia voi tulla katsomaan myös museon toimistotiloihin näyttelykeskus WeeGeessä. Tutkijan opastuksella on mahdollista tehdä hakuja digitoituun aineistoon tietokannassamme. Tarvittaessa tuomme esille myös alkuperäiskuvia. Käyntiaika on sovittava etukäteen.

Tiedustelut, lahjoitukset ja käynnistä sopiminen:
Intendentti Leena Sipponen, puh. 050 366 4944 leena.sipponen(a)espoo.fi  tai museokokoelmat@espoo.fi.

Kuvahinnasto ja toimitusehdot

 

Valokuvien digitointi (A4-A3, 300 dpi)

25 €

Tilatut kuvat toimitetaan sähköisessä muodossa. Vedoksia tai tulosteita ei voida toimittaa. Kuvat luovutetaan kertakäyttöoikeudella. Julkaistaessa on mainittava Espoon kaupunginmuseo sekä valokuvaajan nimi, jos tiedossa.

Espoon kaupungin tilaamiin rakennushistoriallisiin selvityksiin kuvat toimitetaan veloituksetta.

Hinnasto on vahvistettu Espoon kaupungin kulttuurilautakunnassa.
 

Finnoon kartanon portti 1970-luvulla. Kuva: EKM/ Kenji Rinno
Finnoon kartano vuonna 1970. Kuva EKM/ Kenji Rinno