WeeGeen museot

Body

EMMA – ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO

EMMA esittelee kotimaista ja kansainvälistä modernismia, nykytaidetta sekä designina. Arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnitteleman WeeGeen pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.

EMMA tarjoaa laajasti erilaisia tapahtumia, puheenvuoroja taiteesta, opastuksia ja taidepajoja. Jatkuva keskustelusarja, EMMA Talks nostaa esiin yhteiskunnallisia ja ihmisten elämään liittyviä teemoja taiteen ilmiöiden avulla. Se kertoo taiteesta ajankohtaisesti yleisön omaan kokemuspohjaan nojaten.

EMMAn näyttelytarjonnan näet museon omilta sivuilta tai täältä.

Taidevartti-yleisöopastus:
Perjantaisin klo 18 (vapaa pääsy).
Sunnuntaisin klo 13 (WeeGeen museolipun hinnalla).

Opastukset ryhmille tilauksesta:
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
ma-pe klo 10-14
043 827 0941
info@emmamuseum.fi

 

KAMU ESPOON KAUPUNGINMUSEO

KAMU on osa Espoon historiaa säilyttävää, keräävää ja esittelevää Espoon kaupunginmuseota. KAMUssa historia herää eloon.

KAMUn näyttely Tuhat tarinaa Espoosta kertoo kaupungin historiasta kivikaudelta nykypäivään saakka. Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja. KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla.

KAMUn näyttelytarjonnan näet museon omilta sivuilta tai täältä.

KAMUn viikottaiset yleisölle avoimet opastukset, luentosarjat ja monet muut tapahtumat löydät KAMUn tapahtumakalenterista.

Opastukset ryhmille tilauksesta:
KAMU Espoon kaupunginmuseo
ti–su klo 11–17 
09 816 57052
kaupunginmuseo@espoo.fi

 

SUOMEN LELUMUSEO HEVOSENKENKÄ

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä on leikkikulttuurin museo, joka esittelee leluja ja leikkitilanteita 1800-luvun lopusta nykypäivään. Museossa pääsee tutustumaan myös suomalaisen lelun historiaan ja vuosittain vaihtuviin erikoisnäyttelyihin.

Museossa voi nähdä kullekin vuosikymmenelle tyypillisiä leluja, hauskoja harvinaisuuksia ja itse tehtyjä mielikuvituksen tuotteita. Näyttelyä kiertämällä pääsee kurkistamaan menneiden aikojen lasten- ja nuorten leikkeihin, pohtimaan leikin merkitystä ja muistelemaan oman lapsuutensa lempileluja. Tai näkemään niitä leluja, joita ei koskaan saanut, vaikka olisi halunnut. Museo järjestää vuosittain myös erikoisnäyttelyitä, kerää leluja ja kartuttaa kokoelmiaan tulevien sukupolvien iloksi ja opiksi.

Lelumuseo Hevosenkengän näyttelytarjonnan näet museon omilta sivuilta tai täältä.

Yleisöopastus:
Koko perheen yleisöopastus sunnuntaisin klo 15 
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Aikuisten yleisöopastus joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 (WeeGeen museolipun hinnalla).

Työpaja:
Lauantaisin klo 13 
(WeeGeen museolipun hinnalla).

Opastukset ryhmille tilauksesta:
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
ma-pe klo 9-16
050 5900 137
lelumuseo@hevosenkenka.fi


SUOMEN KELLOMUSEO

Suomen Kellomuseo on Pohjoismaiden ainut ajan mittaamiseen ja kellojen historiaan erikoistunut museo. Museon kokoelmat ovat saaneet alkunsa vuodesta 1944, jolloin Kelloseppäkoulu perustettiin Lahteen. Koulun opettajat ryhtyivät keräämään kellokokoelmaa koululle ja kelloteknillisen museon perustamisesta keskusteltiin jo silloin. Kokoelma oli alunperin tarkoitettu koulun opetuskokoelmaksi.

Museossa on nähtävillä perusnäyttely, joka esittelee kelloja ja kellokoneistoja lattiakelloista rantarolexeihin. Esillä on myös kellosepän verstashuone työkaluineen. Museo järjestää vuosittain vaihtuvan näyttelyn ajankohtaisella teemalla.

Kellomuseon näyttelytarjonnan näet museon omilta sivuilta tai täältä.

Yleisöopastus:
Joka kuun 1. lauantaina klo 13.30 opastus perusnäyttelyyn 
(WeeGeen museolipun hinnalla).
Muina lauantaipäivinä klo 13.30 opastus erikoisnäyttelyyn (WeeGeen museolipun hinnalla).

Opastukset ryhmille tilauksesta:
Suomen Kellomuseo
050 5359 767
johanna.jarviniemi@kellomuseo.fi