Opastukset

Body

Opastettu kierros on mainio ohjelmanumero ystävien tapaamiseen, työpaikan virkistyspäivään, yhdistyksen opintokäynniksi tai syntymäpäiväjuhliin. Tilattavat opastuksemme tarjoavat tuhansia mielenkiintoisia tarinoita, halusitpa pikaisen kurkistuksen tai seikkaperäisen tutkimusmatkan menneisyyteen. Kaikki opastuskierroksemme voi aina maustaa tekemisellä ja toiminnalla. Kerrothan toiveistasi varaustilanteessa.

Ryhmäkoko max. 25 hlö.

Kierrokset varattava 3 arkipäivää aikaisemmin.

Opastuksia järjestetään museon aukioloaikoina. Varaukset ti, to 11-18, ke,pe 11-19, la-su 11-17 (p. 09 816 57052).

KAMUN opastuksien hinta 40 € + sisäänpääsy Näyttelykeskus WeeGeelle (12/10 €, vapaa pääsy alle 18- ja yli 70-vuotiaille).

Opastamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yleisöopastus sunnuntaisin klo 14 


Joka sunnuntai KAMU tarjoaa pääsylipun hintaan sisältyvän opastetun kierroksen ajankohtaiseen näyttelyyn. Opastuksella on lupa kysyä ja keskustella. Katso tulevan viikonlopun yleisöopastuksen teema tapahtumasivuilta

Koulu- ja paiväkortiryhmien opastuksiin voit tutustua täältä

Opastukset Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä

Espoo on erilainen kaupunki! Tuhat tarinaa Espoosta –näyttely kulkee kivikaudelta Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Tarinat kertovat ainutlaatuisesta, jännittävästä ja erilaisesta historiasta Espoossa ja Suomessa. 

Kohokohtia kivikaudelta kaupunkiin, 45-60 min, 40 €, max 25 hlö

Espoo on nuori kaupunki, mutta vanha asuinpaikka. Miksi Espoo on erilainen kaupunki? Kierroksella pohditaan tarinoiden kautta, miten ihmisten elämä muuttui ja toisaalta, mikä pysyi samana. Tämä kierros on perusopastus Tuhat tarinaa Espoosta –näyttelyyn. 

Kohokohtia-opastuksen saa myös Kaksikielinen Espoo -teemalla, jossa tutustutaan omalla äidinkielellä tai toisella kotimaisella kielellä Espoon kaksikieliseen historiaan tai Kimallusta arkeen -teemalla, jossa tutustutaan historiaan arjen luksuksen kautta.

Mikäli olet kiinnostunut tietystä historian aikakaudesta, on opastus mahdollista pitää esimerkiksi esihistoriasta, keskiajasta tai 1900-luvusta.

Selkeällä suomella Espoon historiaa, 45-60 min, 40 €, max 25 hlö

Espoossa on asuttu 10 000 vuoden ajan. Millaista ihmisten elämä on ollut eri aikoina? Opastuksella kerrotaan selkeällä suomella Suomen ja Espoon historiasta. Keskustellaan yhdessä miten elämä on muuttunut tuhansien vuosien aikana ja mitkä asiat eivät ole muuttuneet. Lisäksi pohditaan monikulttuurisuutta Espoossa historian näkökulmasta.

Toisenlaisia tarinoita (K-18), 45-60 min, 40 €, max 25 hlö

Tällä aikuiseen makuun sopivalla kierroksella tutustutaan kepeällä otteella historian toisenlaisiin tarinoihin aina kivikaudelta kaupunkiin. Luvassa luvatonta lempeä ja väkivallan tekoja, skandaaleja ja kummitustarinoita Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.

Opastukset ja muu oheisohjelma
Särkynyt elämä - Espoo sisällissodassa -näyttelyyn

Sisällissodan kohtaloita -opastus Särkynyt elämä -näyttelyyn, 45-60 min, 40 €, max 25 hlö

Sata vuotta sitten Suomessa oli käynnissä sisällissota. Elävät tarinat sodan eri puolilta avaavat ikkunan sadan vuoden takaiseen maailmaan. Kierros sopii niin erilaisista elämänkohtaloista lumoutuville, sotahistoriasta kiinnostuneille kuin paikallistarinoita rakastaville.

Tunne juuresi -työpaja, 30–45 min osana opastusta, 40 €, max 25 hlö

Keitä sukuusi kuuluu? Mitä olet oppinut äidiltä, mummolta tai isoisoisältäsi? Onko suvussasi joku, jota et tunne? Työpajassa rakennetaan oma sukupuu ja hahmotetaan oma paikka sukupolvien ketjussa, osana historian tapahtumia. Työpajan ja Särkynyt elämä -näyttelyopastuksen kesto yhteensä 90 min. Sopii kaikille omasta menneisyydestään kiinnostuneille.

SISÄLLISSOTA-YLEISÖOPASTUKSET MAASTOSSA 

Sisällissota Leppävaarassa - juoksuhaudasta murhamäkeen. Paikallisoppaan vetämä historiakävely. 
Ke 3.5.2018, to 18.5.2018 ja su 26.8.2018 klo 18.
Ke 3.5. kävely sopii huonommin kulkevillekin.
Lähtö: Thorstorpin piha, Vanha maantie 12. 
Ei ilmoittautumista, vapaa pääsy. Yhteistyössä Leppävaara-seura ry

Vaellus sisällissodan aikaiselle luolapiilolle Nuuksiossa, kesto n. 2h
Ke 22.8.2018 klo 17 ja la 25.8.2018 klo 12.
Lähtö: Punjon bussipysäkki (pysäkkitunnus E6942, osoite Nuuksiontie 44). Lähin pysäköintipaikka 1 km päässä aloituspaikasta (P: Nuuksiontie 30). Kävely tapahtuu osin haastavassa maastossa, ulkoiluvaatetus ja peruskunto vaaditaan. Ei ilmoittautumista, vapaa pääsy.

Sisällissota-opastukset muissa museokohteissa

Sisällissota Espoossa paikallistarinoita Talomuseo Glimsissä - opastus kesäkaudella 2018
Talomuseo Glims, Glimsintie1 (Jorvin sairaalan vieressä), Espoo.

Sisällissota Espoossa paikallistarinoita Huvilamuseo Villa Rulluddissa - opastus kesäkaudella 2018
Huvilamuseo Villa Rulludd, Rullaniementie 15, Espoo.
 

 

WeeGeen historiakierrokset   

KAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä, joka on aiemmin palvellut Weiling&Göösin kirjapainona. KAMUsta voi tilata WeeGeen historiaa ja arkkitehtuuria valottavan opastetun kierroksen. 

Almanakkoja ja museoelämyksiä - WeeGeen historiakierros, kesto 45 min, hinta 40 €

Tällä kierroksella tutustutaan betoniarkkitehtuuristaan kiiteltyyn kirjapainoon, joka toimii nykyään usean museon näyttelykeskuksena. Kierroksella selviää, mistä WeeGee on saanut nimensä, miksi se sijaitsee juuri Tapiolassa ja millaisia museokokemuksia WeeGeeltä voi nykyään saada. Tutuksi tulevat myös WeeGeellä työskennelleiden tarinat. Kierros sopii kaikille, jotka haluavat ottaa haltuunsa koko talon kerralla ja tutustua sen ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin. 

Opastukset museon ulkopuolella    

Espoon kaupunginmuseon asiantuntevat museolehtorit ja muu henkilökunta jalkautuvat myös museoiden ulkopuolelle luennoimaan ja opastamaan. Opastettuja kierroksia ja luentoja on järjestetty niin ulkona, sisällä kuin bussissakin mm. kotiseutuyhdistyksille, järjestöille ja koululaisille. Kysyttyjä aiheita ovat olleet esim. Aurora Karamzin ja Träskändan puisto, kaupunginosien historia sekä Mankbyn arkeologiset kaivaukset ja Espoon keskiaika. Kysy lisää ja esitä paikka- ja aihetoiveesi.
Luento- ja opastushinnat Espoon kaupunginmuseon museoiden ulkopuolella:

ma-pe klo 8-18, 80 € / h, seuraava tunti 40 €
ma-pe klo 18-20, 100 € / h, seuraava tunti 50 €
la-su klo 10-18, 180 € / h, seuraava tunti 140 €  
Tiedustelut:  050 3368 439 tai 046 8772 680