Kouluille ja päiväkodeille

Body

Varaukset

Ti–su klo 11–17 p. 09 816 57052. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus- ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!

Tervetuloa ryhmäsi kanssa KAMUUN!

Espoon kaupunginmuseo tarjoaa opetuspalveluita kaikenikäisille oppijoille. Museovierailu tukee kouluopetusta ja sen voi hyvin yhdistää useisiin eri oppiaineisiin.

Päiväkoti- ja koululaisryhmien museovierailut ovat aina maksuttomia. Opettajat pääsevät tutustumaan ilmaiseksi KAMUn näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun näyttämällä OAJ:n korttia Näyttelykeskus WeeGeen lipunmyynnissä.

Ryhmän museokäyntiin on varattava aika etukäteen. Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ryhmän kanssa ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään. Oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla!

Opastukset

Opastukset Päiväkoti- ja eskariryhmille >>
Opastukset alakouluille >>
Opastukset yläkouluille >>
Opastukset toisen oppiasteen ryhmille >>

Tarjoamme opastuksia myös verkossa, tutustu etäoppitunteihin

Oppimateriaalit Espoon historiasta

Tutustu historialliseen kohteeseen KAMUn mobiilioppaiden avulla luokkahuoneesta käsin tai omatoimisesti paikan päällä. Mobiilioppaat tarjoavat tietoa muun muassa Saaristomuseo Pentalasta, Huvilamuseo Villa Rulluddista, Träskändan kartanaopuistosta, Tapiolasta tai vuoden 1918 sisällissodan paikoista Leppävaarassa. Kaupunginmuseon kokoelmien valittuihin paloihin pääset tutustumaan Finna.fi -hakupalvelussa. Tai etsitkö aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Tai miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voi hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. 

Selaa KAMUn oppimateriaaleja


Historiaa verkossa

KAMU Espoon kaupunginmuseo kehittää jatkuvasti uusia historiasisältöjä verkkoon. Virtuaalimuseoiden ja -näyttelyjen avulla voi tutustua Espooseen viidellä eri aikakaudella ja viidessä eri paikassa, astua Glimsin sydämeen eli tunnelmalliseen vanhaan tupaan tai vierailla entisajan kalastajatilalla espoolaisella Pentalan saarella. KAMUn Youtube -kanavalta löydät hauskoja videoita Espoon historiasta. Tässä muutamia esimerkkejä aineistoista verkossa, löydät lisää koottuna Historiaa verkossa -sivustolle. 

Tutustu historiaan verkossa!

Lainattavat opetuspaketit ja historialliset vaatteet

Mistä on muinaiset kalaverkot tehty? Mitä pelejä keskiajalla pelattiin? Entä miten viuhkakieltä puhutaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia kaupunginmuseon lainattavista opetuspaketeista ja lainavaatteista eri aikakausilta.

Tutustu lainamateriaaleihin!

Uutiskirje opettajille

Tilaa Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuista palveluista. 

Tilaa uutiskirje >>


SEURAA MEITÄ!

Facebook

Instagram

Twitter

Finna

Naapurin suusta -blogi