Toisen asteen oppilasryhmille

Body

Varaathan ajan museokäyntiin etukäteen soittamalla Talomuseo Glimsiin ti–pe klo 9–16, puh. 09 816 27337. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus-  ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi! Lisää infoa ja vinkkejä museovierailuun >>

Perusopastukset

Glims tutuksi, 30–45 min

Glimsin tila on sijainnut samalla paikalla satoja vuosia. Se on ollut koti ja työpaikka tuhansille ihmisille ja kotieläimille. Museonakin Glims on toiminut jo 60 vuotta. Opastuksella kerrotaan tarinoita ja keskustellaan yhdessä Glimsin ja Espoon maalaismenneisyydestä. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Sopii kaikenikäisille.

Kahden kauppa, 45 min

Rakkaus on kahden ihmisen välinen asia, vai onko? Kertovatko yksityisimmätkin kokemuksemme aina jotain myös ajasta ja yhteiskunnasta, jossa elämme? Opastuksella pohditaan tätä espoolaisten rakkaustarinoiden kautta. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Suositellaan erityisesti 9-luokkalaisille, mutta sopii kaikille n. 13 v. alkaen.

Vuodenaikoihin liittyvät opastukset

Maatilan vuodenkierto, 30 min

Mitä juuri tähän vuodenaikaan tehtiin omavaraisella maatilalla? Kuinka erilaiset vuotuisjuhlat tauottivat maaseudun arkista aherrusta? Opastuksen sisältö vaihtelee vuodenkierron mukaan. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Suositellaan erityisesti 1-luokkalaisille, mutta sopii  kaikenikäisille.

Entisajan joulunviettoa, 30 min

Opastuksella kerrotaan vanhoista jouluperinteistä, niiden taustoista ja alkuperästä. Opastuksia järjestetään Glimsin tuvan ollessa jouluasussa ensimmäisestä adventista Nuutinpäivään 13.1. asti. Sopii kaikenikäisille.