Yläkouluryhmille

Body

Varaathan ajan museokäyntiin etukäteen soittamalla Talomuseo Glimsiin ti–pe klo 9–16, puh. 09 816 27337. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus-  ja koululaisryhmille. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi! Vinkkejä museovierailuun >>

Perusopastukset

Glims tutuksi, 30–45 min

Glimsin tila on sijainnut samalla paikalla satoja vuosia. Se on ollut koti ja työpaikka tuhansille ihmisille ja kotieläimille. Museonakin Glims on toiminut jo 60 vuotta. Opastuksella kerrotaan tarinoita ja keskustellaan yhdessä Glimsin ja Espoon maalaismenneisyydestä. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Sopii kaikenikäisille.

Kaksikielinen Espoo - Det tvåspråkiga Esbo, 45-60 min 

Kuinka pitkään Espoossa on puhuttu sekä ruotsia että suomea? Mistä nimi Espoo juontaa juurensa? Opastuksella tutustutaan Espoon historiaan osana kaksikielistä maaseutua ruotsin- tai suomenkielisen oppaan johdolla. Opastus on selkeällä suomella tai ruotsilla. Suositellaan erityisesti 9.-luokkalaisille, mutta sopii myös muille monikielisestä Espoon historiasta kiinnostuneille ja kielikylpyä kaipaaville.

Kahden kauppa, 45 min

Rakkaus on kahden ihmisen välinen asia, vai onko? Kertovatko yksityisimmätkin kokemuksemme aina jotain myös ajasta ja yhteiskunnasta, jossa elämme? Opastuksella pohditaan tätä espoolaisten rakkaustarinoiden kautta. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Suositellaan erityisesti 9-luokkalaisille, mutta sopii kaikille n. 13 v. alkaen.

Teemaopastukset

Rakennuskulttuuri, 60 min 

Opastuksella tutustutaan entisajan maalaistalon rakennuksiin ja niiden yksityiskohtiin piirtäen ja tutkien niitä ohjeiden mukaan. Suosittelemme opastusta 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Kesto johdanto 15 min. + piirtäminen 45 min.

Kädentaidot, 45-60 min 

Toiminnallisella opastuksella perehdytään kädentaitojen merkitykseen omavaraisella maatilalla ja käydään läpi käsityöprosessi materiaalista valmiiksi tarve-esineeksi asti. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Suositellaan 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille.

Ruokatalous, 45-60 min 

Toiminnallisella opastuksella pohditaan, mistä ruoka tulee ja miten entisajan maatilalla elettiin omavaraisesti. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Suositellaan 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille.

Ajankohtaisopastukset

Maatilan vuodenkierto, 30 min

Mitä juuri tähän vuodenaikaan tehtiin omavaraisella maatilalla? Kuinka erilaiset vuotuisjuhlat tauottivat maaseudun arkista aherrusta? Opastuksen sisältö vaihtelee vuodenkierron mukaan. Järjestetään 14.1.–10.5. sekä 1.9.–31.10. Suositellaan erityisesti 1-luokkalaisille, mutta sopii  kaikenikäisille.

Entisajan joulunviettoa, 30 min

Opastuksella kerrotaan vanhoista jouluperinteistä, niiden taustoista ja alkuperästä. Opastuksia järjestetään Glimsin tuvan ollessa jouluasussa ensimmäisestä adventista Nuutinpäivään 13.1. asti. Sopii kaikenikäisille.

Museokäynti ilman opastusta

Glimsin museoalueella voi kierrellä myös ilman opastusta. Museorakennuksissa on useita toiminnallisia pisteitä, joihin tutustuminen sopii hyvin opettajan ohjauksessa liikkuville ryhmille. Toivomme, että myös kiertelemään tulevat ryhmät ilmoittavat tulostaan etukäteen, ti-pe klo 9-16, puh. 09 816 27337.