Info

Body text title
Tervetuloa Lasten kulttuurikeskus Auroraan

Body

Rakennukset

Lasten kulttuurikeskus Aurora koostuu laajan pihapiirin kolmesta rakennuksesta: Meijeristä, Taidetalosta ja Tilanhoitajantalosta.

Meijeri (ilmakuvassa oikealla) on uuteen kukoistukseensa nostettu uljas rakennus, jossa järjestetään lasten ja perheiden teatteriesitykset ja konsertit. Meijerin voit myös varata omiin tai yrityksen juhliin ja kokouksiin. Lisätietoa täältä.

Taidetalo (ilmakuvassa vasemmalla) on värikylpyjen ja muiden lastenkurssien tapahtumapaikka, sekä koululaisten iltapäivä- ja harrastuskerhojen kokoontumispaikka. Taidetalossa järjestät paitsi riemukkaat lastenjuhlat, myös muut monet perhejuhlat. Lisätietoa täältä.

Tilanhoitajantalossa (ilmakuvassa keskellä) ovat Auroran toimistotilat sekä kaksi pientä huonetta pieniin juhliin tai kokouksiin. Lisätietoa täältä.

 

Kulttuuritarjonta

Aurorassa järjestettävien kulttuuritapahtumien tiedot löydät täältä, iltapäiväkerhoista lisätietoa täältä.Hei lastenkulttuurin tekijä!
Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2022 ITU-esitystä

Vuoden 2022 esitykseksi haetaan helposti liikuteltavaa ja kiertävää ulkoesitystä, joka soveltuu myös sisätiloihin. ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta esityksestä. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemusten perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään ulkotiloissa Espoon lastenkulttuurikeskus Aurorassa 31.8.2021. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2022 ITU–esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2022 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000€ vuonna 2021 ja 2000€ vuonna 2022. Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä.

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora

Haku päättyy 1.6.2021, jonka jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset.

Tarkemmat Hakuohjeet ja hakulomake löytyy Suomen lastenkulttuuriliiton sivuilta.