to 08.08.2019 09.00 - pe 04.06.2021 17.00

Leluja ja leikkejä KULPS! -vierailu

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä - Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5

Lelumuseon vierailulle pohditaan lapsuuden ja lelujen historiaa monipuolisesti. Vierailu sisältää Leluja ja leikkejä ennen ja nyt -opastuksen ja Perinnelelu tuunaamo -työpajan. Yli 15 lapsen ryhmät jaetaan kahteen osaan, jolloin puolet on opastuksella kun puolet on työpajassa ja sitten vaihdetaan päittäin. Koko vierailu kestää 1,5 h.
Oletko koskaan miettinyt, millaisia leikkejä isäsi ja äitisi leikkivät lapsena? Entä millaisia leluja oli mummilla ja vaarilla, tai mummin mummilla ja vaarin vaarilla? Tällä kierroksella pääset tutustumaan vuosikymmenten leluihin ja lapsuuteen. Opastuksella oppilaat pääsevät myös koskettamaan ja kokeilemaan eri vuosikymmenten lasten leluja. Opastuksen aikana pohditaan myös oppilaiden oman lapsuuden eroja ja yhtäläisyyksiä suhteessa menneisyyteen ja nykyisyyteen.

Perinnelelu tuunamo -työpajassa tutustutaan tuhansia vuosia vanhaan lasten leluun, jolla leikitään vielä nykyisinkin. Hyrrä on vuosien varrella muuttanut muotoa Beybladestä Spinneriin, mutta säilyttäen silti saman perusidean. Työpajassa oppilaat pääsevät tuunaamaan perinteisestä puulelu hyrrästä omanlaisen version.  Kesto noin 45 minuuttia.

Hinta
Vapaa pääsy
Ilmoittautumiset

Ryhmän koko maksimissaan 30 lasta. Varauksia otetaan vastaan ti-pe klo 9 alkaen. Varauksen mielellään vähintään 2 viikkoa etukäteen: lelumuseo@hevosenkenka.fi, puh. 050-5900137.

Ikäsuositus
1.-6.-luokkalaiset
Kesto
1,5 h

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Kulttuuripolulla on kahdenlaisia kohteita. Kerran lukuvuodessa -kohteista ryhmä voi valita yhden maksuttomasti lukuvuoden aikana. Mielin määrin -kohteita ryhmät voivat hyödyntää maksutta ilman rajoituksia. KULPS!-merkinnän yhteyteen on merkitty ne luokka-asteet, joille kohde on KULPS!:ia.