to 08.08.2019 09.00 - ma 01.06.2020 00.00

KULPS!-kirjailijatapahtumat koululaisille

Espoon kaupunginkirjasto -

Hei espoolainen 3.-10. luokan opettaja!

Toivotko luokallesi maksutonta Kulps!-kirjailijatapahtumaa? Kannattaa toimia heti lukukauden alkaessa, jos haluat oppilaidesi tapaavan lähikirjastossa oikean kirjailijan, joko kirjailijavieraana tai työpajan ohjaana. Mieti yhdessä oppilaidesi kanssa, ketä Kulps-kirjailijoista toivotte ja onko toiveissanne vierailu vai työpaja. Kulps!-kirjailijatapahtumat järjestetään kirjastoissa yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa.

Tutustu kirjailijavieras- ja työpajavalikoimaan jo ennalta Lukukeskuksen sivuilla: https://lukukeskus.fi/kulps/ Kirjailijavierailut kestävät 45 min. ja niihin mahtuu montakin luokkaa kerrallaan. Työpajat kestävät 90 min. ja niihin osallistutaan enintään 25 oppilasta kerrallaan.

Kevään kirjailijatapahtumien ilmoittautumisaika on 10.1. - 31.1.2020. Ethän ilmoita luokkaasi, jos olette jo aiemmin osallistuneet KUPS-kirjailijatapahtumaan. Ilmoittautumislomake aukeaa 10.1. klo 7: https://webropol.com/ep/kulpskirjailijatapahtumat

OBS. KULPS! författarträffar för svenskspråkiga skolor koordineras av Sara Nordlund-Laurent och Sissel Ray. Kom gärna med önskemål eller anmäl intresse direkt till sara.nordlund-laurent[a]esbo.fi eller sissel.ray[a]esbo.fi

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoita luokkasi mukaan KULPS-kirjailijatapahtumaan  lomakkeen avulla. Voit ilmoittaa samalla kertaa esim. rinnakkaisluokan, jos toivotte samaa työpajaa tai yhteistä vierailua. Ilmoita lomakkeella ensisijainen ja toissijainen kirjailija/työpajatoive sekä vähintään kolme teille sopivaa päivää ja aikaa. Ilmoita myös mihin kirjastoon mieluiten tulette. Jos ilmoittautuneita luokkia on enemmän kuin mitä kirjailijatapahtumia pystytään järjestämään, valitsee kirjaston lastentyöryhmä luokat, jotka pääsevät vierailulle. Valinnassa huomioidaan onko sama luokka saanut jo aiempina vuosina Kulps!-kirjailijatapahtuman ja montako kirjailijatapahtumaa on järjestetty saman koulun luokille. Huomioidaan myös, onko mahdollisesti joku koulu jäänyt kokonaan vaille kirjailijatapahtumia. Entistä useampia vierailuja pystytään järjestämään esimerkiksi, jos onnistutaan aikatauluttamaan samalle päivälle useampi peräkkäinen kirjailijavierailu tai -työpaja. Kun kirjailijatapahtumat päästään suunnittelemaan ja aikatauluttamaan jo heti lukukauden alussa, pystytään toiveet huomioimaan entistä tarkemmin ja yhä useampi luokka saa Kulps!-kirjailijatapahtuman.  

 

 

 

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kirjastopolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Koululuokat voivat käydä kirjastopolulla rajoituksetta.