to 08.08.2019 09.00 - ma 01.06.2020 00.00

KULPS!-kirjailijatapahtumat koululaisille

Espoon kaupunginkirjasto -

Hei espoolainen 3.-10. luokan opettaja!

Toivotko luokallesi maksutonta Kulps!-kirjailijatapahtumaa? Kannattaa toimia heti syyslukukauden alkaessa, jos haluat oppilaidesi tapaavan lähikirjastossa oikean kirjailijan, joko kirjailijavieraana tai työpajan ohjaana. Mieti yhdessä oppilaidesi kanssa, ketä Kulps-kirjailijoista toivotte ja onko toiveissanne vierailu vai työpaja. Kulps!-kirajilijatapahtumat järjestetään kirjastoissa yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa.

Tutustu kirjailijavieras- ja työpajavalikoimaan jo ennalta Lukukeskuksen sivuilla: https://lukukeskus.fi/kulps/ Kirjailijavierailut kestävät 45 min. ja niihin mahtuu montakin luokkaa kerrallaan. Työpajat kestävät 90 min. ja niihin osallistutaan luokka kerrallaan.

Syksyn kirjailijatapahtumien Ilmoittautumisaika on 15.8. klo 8 - 31.8.2019 alakoululaisten osalta. Yläkoululaisten osalta ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30.9 asti. Ilmoittaudu mukaan tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/6073AE02C2392210

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoita luokkasi mukaan KULPS-kirjailijatapahtumaan  lomakkeen avulla. Voit ilmoittaa samalla kertaa esim. rinnakkaisluokan, jos toivotte samaa työpajaa tai yhteistä vierailua. Ilmoita lomakkeella ensisijainen ja toissijainen kirjailija/työpajatoive sekä vähintään kolme teille sopivaa päivää ja aikaa. Ilmoita myös mihin kirjastoon mieluiten tulette. Ilmoittautumisaika loppuu 31.8. Jos ilmoittautuneita luokkia on enemmän kuin mitä kirjailijatapahtumia pystytään järjestämään, valitsee kirjaston lastentyöryhmä luokat, jotka pääsevät vierailulle. Valinnassa huomioidaan onko sama luokka saanut jo aiempina vuosina Kulps!-kirjailijatapahtuman ja montako kirjailijatapahtumaa on järjestetty saman koulun luokille. Huomioidaan myös, onko mahdollisesti joku koulu jäänyt kokonaan vaille kirjailijatapahtumia. Entistä useampia vierailuja pystytään järjestämään esimerkiksi, jos onnistutaan aikatauluttamaan samalle päivälle useampi peräkkäinen kirjailijavierailu tai -työpaja. Kun kirjailijatapahtumat päästään suunnittelemaan ja aikatauluttamaan jo heti syksyn alussa, pystytään toiveet huomioimaan entistä tarkemmin ja yhä useampi luokka saa Kulps!-kirjailijatapahtuman.  Budjetti-, resurssi- ja aikataulusyistä on kuitenkin mahdollista, että kirjailijavierailuja tarjotaan niitä elokuussa toivoneille vielä myöhemmässäkin vaiheessa syksyllä.

 

 

 

 

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kirjastopolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Koululuokat voivat käydä kirjastopolulla rajoituksetta.