to 08.08.2019 08.00 - su 22.12.2019 08.00

Kokeilisitko? Kirjaston työpajat koululaisille

Espoon kaupunginkirjasto -

Kirjastot tarjoavat laajan kattauksen erilaisia toiminnallisia työpajoja ympäri Espoota. Kokosimme tänä vuonna kaikki työpajat yhdelle ilmoittautumissivulle. Ei haittaa, vaikka kirjasto ei olisi oma lähikirjastonne, voitte ilmoittautua mihin kirjastoon haluatte. Kaikki työpajat ovat kouluille maksuttomia, mutta ilmoittauduttehan vain yhteen.

Aloitusaika on usein joustava, joten kerro toiveistasi ilmoittautumislomakkeella. Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen, saat saman tien automaattisen vahvistuksen sähköpostiisi, joten ole tarkkana ilmoittamasi sähköpostiosoitteen kanssa. Ilmoittautumislomakkeilla ovat näkyvissä vain vapaat ajat, joten jos aikoja on vain vähän tai ei yhtään jäljellä, ne on jo ehditty varata toisille luokille. Ilmoita vain ykis luokka kerrallaan.

Muistattehan että HSL:n joukkoliikenteessä koululaisryhmät kulkevat opettajan kanssa maksutta arkisin klo 9-15.00: https://www.hsl.fi/oppilaitoksille/koululaisryhmien-liikkuminen-joukkoliikenteella

Ongelmatilanteissa voit lähettä sähköpostia: timo.ylonen@espoo.fi

Toivotamme antoisia työpajoja!

Kirjaston työpajat koululaisille keväällä 2020

Erityisesti erityisryhmille:

Elämysmatka entisajan kesään (pienet erityisluokat n. 5 lasta sekä opettajat ja hoitajat, kesto 30 min.)

Elämysmatkalla tutustutaan Anja Savolaisen johdolla entisajan kesään. Tuokiossa hyödynnetään esineitä, kuvia, tuoksuja ja ääniä. Ryhmälle on varattu sopivia kirjoja, joita voi lainata mukaan. Kerrothan luokastasi tarkempia tietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/F82DAE3816F10943

Vihreän kankaan lumo -työpajat erityisryhmille Ison Omenan kirjastossa (pienet erityisryhmät, kesto 120 min.) Huom. Nämä työpajat on varattu täyteen. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Erityisryhmille suunnitellut Vihreän kankaan lumo työpajat innostavat jatkamaan tarinaa omin sanoin ja kuvin green screen kanhasta hyödyntäen. Kerrothan etukäteen lisätietoja ryhmästäsi.

 

 

Teemana kirjallisuus ja mediakasvatus:

Mediamysteeripeli  Sellon, Tapiolan, Espoonlahden, Kalajärven, Entressen ja Ison Omenan kirjastoissa (3.-6. lk; kesto 90 min.)

Mediamysteeripeli tutustuttaa oppilaat eri medioihin. Luokka jaetaan pieniin ryhmiin, jotka ovat joko hakkereita, somettajia tai tietoturvaajia ja heidän tehtävänään on torjua kirjastoon ja sen tietokantoihin hyökännyt virus. Pelialustana toimii sähköinen seppo.io. Lisätietoa Vantaan kaupunginkirjaston, Aalto-yliopiston ja Päivälehden museon yhteistyössä kehittämästä pelistä löydät esimerkiksi täältä: http://kirjasto.one/mediamysteeri/tietoa-projektista/

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/ADA1414E9F3BAFF6 

Aikamatka - moniaistinen retki esihistoriasta tulevaisuuteen Entressen kirjastossa. (5. - 6. lk.; kesto 60 min.) 

Aikamatka sopii täydellisesti 5-6-luokkien historian opetussuunnitelmaan. Astu aikakoneen kyytiin ja lähde seikkailulle historiaan kaunokirjallisuuden, musiikin, kuvien, äänien ja tuoksujen siivittämänä. Ensimmäiset kirjavinkit kuunnellaan silmälaput silmillä. Aikamatka on myös aistimatka. 

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/B2A7E3928173E845

Vihreän kankaan runotyöpaja Sellon kirjastossa (3. – 4. lk., kesto 90 min.)

Vihreän kankaan runotyöpajassa tutustutaan lastenrunouteen ja päästään itse kirjoittamaan runoja, joista tehdään green screen -tekniikan avulla runovideot, joilla oppilaat lausuvat ryhmässä tekemänsä runot taustallaan itse piirretty kuva. Oppilaat toimivat myös itse kuvaajina. Työpajan jälkeen opettaja saa videot itselleen. Sopii hyvin myös S2-oppilaille ja erityisoppilaille. Kerro lisätietoja luokasta ilmoittautumisvaiheessa.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/DCBA1CED7FB003F6

 

Tekniset työpajat:

Tarinallinen työpaja: 3D-tulostamista ja animaatioita Tapiolan, Ison Omenan, Sellon ja Espoonlahden kirjastoissa (1. - 2. lk; kesto 90 min.)

Työpajassa tutustutaan 3D-tulostamiseen sekä tehdään omia animaatioita. Tarkempi työpajakuvaus tulossa.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/C695C5E172C1DAC4

3D-mallintamistyöpajat Entressen, Ison Omenan ja Soukan kirjastoissa (5. - 10. lk., kesto 90 min.)

Suunnittelemme yhdessä pieniä koruja ja avaimenperiä tinkercad-ohjelmalla. Työpaja sopii hyvin vasta-alkajille, jotka ensimmäistä kertaa tutustuvat 3D-mallintamiseen. Luokka saa mukaansa muutamia 3D-tulostettuja malleja, jotka tulostetaan mallintamisen aikana. Voit tutustua etukäteen ohjelmaan osoitteessa www.tinkercad.com. 

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/1D2EF7D4CE88DAE4

Legorobottityöpajat Tapiolan, Entressen ja Sellon kirjastoissa (3. - 6. lk., kesto 90 min) 

Koodataan yhdessä EV3-legoroboteilla. Miten robotti saadaan tottelemaan käskyjä? Miten robotit leikkivät hippaa? Kuka selvittää esteradan? Työapajan vaikeusaste sovitetaan luokka-asteen mukaan. Tämä työpaja sopii myös erityisryhmille. 

Ilmoittautuminen on päättynyt, kaikki ajat on varattu.

Tapahtumapaikka
Espoon kaupunginkirjasto
Hinta
Ilmainen

Opettajille ja kasvattajille

KULPS!-kategoria:
KULPS!-kirjastopolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline. Koululuokat voivat käydä kirjastopolulla rajoituksetta.