Kesäpiha

Body

kesäpensselit


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2019 kesäpiha on takanapäin. Menneitä voi muistella uutta kesää odotellessa :)


Kesäpiha 3.6.-9.8.2019 - Kujeita ja keijupölyä
 

Omatoiminen kesäpiha ja -pesä 3.6.-9.8. ma-pe klo 10-15
Pajailu-juttuja löytyy Taidetalon päädyn Gallerian Kesäpesästä. Tervetuloa loikoilemaan ja puuhailemaan. Kesän mittaan voit löytää tien kesäiseen keijujen puutarhaan, kulkea pitkin Lumottua -satupolkua, leikkiä muoto- ja sävyetsivää ja paljon muuta! Ulkoleluja ja -pelejä löytyy lisää Kesäpesän pelilainaamosta. Myös Taidetalon oikeassa päädyssä oleva ihastuttava leikkitila Minikortteli-puuhahuone on avoinna. Piipahda pihallemme; hetkeksi tai pidempään! Olet tervetullut!

--  -- 

sitku
Marek Sabogal

To 6.6. klo 18-19.30 Kesäpihan avajaiset: Iltapalaklubi goes kesäpiha - Sitku&Unelmapaja

Nautitaan musasta ja unelmoidaan yhdessä ja istahdetaan kesäpihan pop-up kahvilaan!

Sitku on uusi ja raikas yhtye, jonka muodostavat laulaja-kitaristi Rosa-Maria ja räppäri Tiia Karoliina. Heidät tunnetaan tarttuvista melodioistaan, nokkelista sanoituksistaan sekä energisestä lavashowstaan.
Unelmapaja: Haaveet kainaloon ja kesävarpaat alle. NYTku tehdään koko perheen unelmakartta kesäksi 2019!
Taideohjaaja Jenni Vilander. 

Meijerissä Marttojen kahvio (käteismaksu)

--  --

Kesäleirit:

Espoon Lastenliiton kesäleiri 7-10 - vuotiaille 3.-7.6. klo 12:30-15:30 (täynnä)

Yhteisöteatteri Jäänsärkijöiden teatterileiri 8-12 -vuotiaille 3.-7.6.klo 10-15
Ilmoittautumiset Riina Salmi: rsalmi92@gmail.com (täynnä)

--  --

Ti 11.6. klo 10-13 Lintukato -tilataideteos
Yhteisötaiteilijat Tuuli Huovila ja Essi Ruuskanen kutsuvat espoolaiset auttamaan suuren tilataideteoksen valmistuksessa. Teos, "Lintukato", koostuu tuhansista kierrätysmuovin suikaleista, jotka sidotaan tupsuiksi ja kiinnitetään vaijereihin. Tupsuvaijerit nostetaan Viaporintorille muodostaen kadunpätkän ylle valolla ja varjoilla leikittelevän katon. Teos on muistomerkki kaikille jo menetetyille linnuille ja yhteinen ponnistus muistuttamaan jäljellä olevien suojelemisen tärkeydestä.  

-- --

Korttelistage pienille esityksille

ma 17.6. klo 9.30-10.30 
ma 1.7. klo 9.30-10.30

Auroran ulkolava kutsuu esiintymään isoja ja pieniä. Voit laulaa, tanssia tai vaikka viheltää - päätä sinä! Halutessasi voit ilmoittautua kaisa2.pikkarainen@espoo.fi tai ilmesty paikan päälle ja lava on sinun!

-- --

Korttelistage tanssituulella!

To 13.6. ja to 11.7. klo 18-19.30  
Ollaan ihan tanssituulella! Jytää ja jenkkaa Auroran puutarhassa ja uudella Korttelistagella. Näitä tansseja ei oteta vakavasti vaan hypätään vaikka paljain jaloin nurmelle karkeloimaan. Valitse musaa levylaarista tai tuo lempparibiisisi CD -levyllä mukanasi. Tee omat tanssisi. Sopii kaiken ikäisille.

Viikkovaltausten ulkopuolella tarjoaa ohjattua toimintaa taideohjaaja Jenni Vilander. Aamu- ja iltatuokioissa  pääsee askartelemaan luonnonmateriaaleista ja kokeilemaan perinteisiä taidetekniikoita - iloisen leikin siivellä.

-- --

Ohjatut aamutuokiot klo 10-13:

Ti 11.6. Versova vuode 
Kesäpihalla kaikki kukkii! Täällä sänkyjä ei pedata vaan niihin kasvatetaan niitty. Istuta oma siemen yhteiseen kasviteokseen. 

To 13.6. Satusiveltimet ja pensaspensselit  
Oletko maalannut pensaspensselillä? Puutarhasta löytyy ainekset satumaisiin siveltimiin. Rakennetaan jokaiselle oma sivellin ja kokeillaan minkälaista taidetta sillä syntyy.

Ti 18.6. Kesäpihan taidevaihtarit Espoo ARTin kanssa 
Kokeillaan kaiken ikäisille sopivaa painolevytekniikkaa yhdessä teoksia vaihdellen. Saat oman painoteoksesi lisäksi myös toisen tekemän version siitä. Annetaan taiteen yllättää! 

To 20.6. Purjeveneitä piipertäjille ja kaarnaveneitä kaukokaipuisille 
Pikkuinen lampi tarvitsee pikkuisen veneen, jossa on pikkuinen masto ja pikkuinen purje. Sen purjeen pullistaa pikkuinen tuuli ja sen veneen saat tehdä omaksesi sinä. P.S. Tässä pajassa saatat ihan pikkuisen kastua.

Ti 2.7.Keijukieputtimia
Puutarhan hiljetessä esiin astuu salaista väkeä.. Keijujen ja menninkäisten leikit alkavat. Mutta kuka tekisi keijuille keinut? Autetaan puutarhan väkeä rakentamalla puihin pikkuruisia kieputtimia. Ehkä he levittävät hiukan taikapölyä kiitokseksi.

to 4.7. Aarrekarttoja ainutlaatuisille
Piilotetaan pieniä aarteita ja tehdään vanhan ajan aarrekarttoja. Jokainen voi olla vuorollaan piilottaja, etsijä ja tietenkin AARRE! 
 

Ti 30.7. Kuppeja kastemadoille 
Kastemadon kaakaokuppi on kadonnut! Pelastetaan tilanne muovaamalla savesta pikkuruisia kipposia matomaisella makkaratekniikalla.

To 1.8. klo 10-13 Viirejä viipottajille
Kesäpihalla on viipottanut monenmoista kulkijaa ja jokainen on viirinsä ansainnut. Maalataan yhdessä viirinauhoja puutarhan koristeeksi.

 -- --

Ohjatut iltatuokiot klo 18-19.30

To 4.7. Kirpun kyläkauppa. Kirpun kyläkaupasta löytyy monenlaista aarretta: kasveja, lankoja ja palapelin paloja. Tule leikkimään kauppaa ja kuvioidaan paperia yllättävien pikkuesineiden avulla. 

To 1.8. klo 18-19:30 Fossiileja savesta.                                                                                                                                     Luonnon salaisuuksia luovasti. Tutkitaan millaisia aarteita syntyy, kun savi muovautuu yllätyksellisiksi fossiileiksi.

 -- --

VIIKKOVALTAAJAT:

Ma-to 24.-27.6. klo 10-15 Seikkailutaidekoulu valtaa pihan! Huom! kellonaika pidempi

Tehdään yhdessä kävijöiden kanssa paljain jaloin hipsuteltava seikkailupolku, rakennetaan urbaani laavu kesälekotteluun ja tehdään kokeellista katutaidetta.
Seikkailutaidekoulu on Uudellamaalla toimiva kahden kuvataideopettajan pitämä taidekoulu, jonka pedagogiikassa yhdistyy ulkoilu, leikki ja nykytaide. www.seikkailutaidekoulu.com.

Ma-to 8.-11.7. klo 10-13 Yhteisöteatteri Jäänsärkijät valtaa pihan!
Luvassa on vauhdikkaita teatterileikkejä ja teatteri-improvisaatiota. Itseilmaisua päästään kokeilemaan myös luovan tanssin parissa. Ohjaaja Riina Salmi.

Ma-to 15.-18.7. klo 10-13 Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandra ry valtaa pihan!
Kaksi päivää Balilaista tanssia, kuvataidetta, leikkejä ja muuta hauskanpitoa. Sekä kaksi päivää länsiafrikkalaista musiikkia ja tanssia. Tule mukaan leikkimään, kokemaan, oppimaan ja pitämään hauskaa! Työpajat ohjaa Sibiri Konate ja Janick Sutisna. 

Ma-to 22.-25.7. klo 10-13 Hupsansaa valtaa pihan!
TaideSinfonia: Sekoitus taiteen riemua ja värien sinfoniaa! Päivittäin vaihtuvissa taidetyöpajoissa musiikkia, liikkumista, askartelua ja värien iloa. Tule mukaan orkesteriin, kapellimestarina toimii Hupsansaa ry. www.hupsansaa.com

--  --

Ilta-puutarhavärikylvytvärikylpy
tiistait: 4.6., 11.6., 18.6., 25.6. ja 2.7. klo 18-18.45

4-12 kk ikäisille yhdessä vanhemman kanssa.
Vietetään yhteinen maalaustuokio turvallisin värein, joka kerralla oma teemansa.
Ohjaaja Jenni Vilander.
Kertamaksu 8e/pari. Ei ennakkoilmoittautumisia!

--  --

Pop-Up- pajat:

Ma 10.6. klo 10-15 Kampakeramiikkatyöpaja

Tehdän kivikautistyylisiä kampakeraamisia ruukkuja. Tekniikat ovat helppoja ja turvallisia, ja työpaja sopii kaikille 5-vuotiaasta ylöspäin. Myös aikuiset ovat tervetulleita!

Ke 10.7. klo 10-15 Pop-Up taidetta: Pensselit heilumaan!

Aurora on mukana Suuressa maalaustapahtumassa 10.7. Suomen kuvataiteenpäivän kunniaksi laitetaan pensselit heilumaan Auroran kesäpihan tunnelmallisessa Kesäteltassa. Tule piirtämään ja maalaamaan Auroran korttelin kauniita rakennuksia, puutarhaa tai vaikka mielikuvitusmaisemia. Vesivärejä ja muita tarvikkeita vapaasti käytössä Kesäteltassa. 

Pe 12.7. klo 10-12.30 Pop-Up: Pinssi- ja maalauspaja

Auroran kesäpihalla on perjantaina 12.7. pinssi- ja maalauspaja! Hyvällä säällä puuhastelemme kesäteltassa ulkona ja huonommalla säällä sisällä Taidetalossa. Tule taiteilemaan itsellesi oma pinssi tai pari.

To 18.7. Auroran pihaan karauttaa Nuori Espoo -paku täynnä kesäpuuhaa! Paku paikalla noin klo 15-18.

Pe 19.7. klo 10-12.30 Tuunaa oma muki! Mukit ja tarvikkeet löytyvät meiltä. Sateen sattuessa olemme sisällä, mutta auringon paistaessa mukien tuunaus tapahtuu ulkona kesäpihan teltassa. Paja muut

-- --