Omatoimisesti

Body

Träskändan puistoon seikkailemaan!
Träskändan puistoseikkailu on uusi alakouluille ja perheille suunnattu omatoiminen kierros 1800-luvun kartanopuutarhaan ja kartanon mielenkiintoiseen historiaan. Seikkailun rasteilla tutustutaan toiminnallisesti kulttuuriympäristöön, arkkitehtuuriin ja säätyläistön kartanoelämään. Puistoseikkailu on Espoon kaupunginmuseon käsialaa ja se on tuotettu yhdessä kartanon entisellä koululla sijaitsevan Lasten kulttuurikeskus Auroran kanssa. Seikkailumateriaali.

 

Jättimäiset kirjat rantautuivat Auroraan

Halusimme Aurorassa luoda jotain uutta ja jotain … isoa. Niin syntyi neljä Auroran korttelin jättikirjaa, jotka muodostavat Aikojen aarteet- sarjan.

Kirjat houkuttelevat aikuisia ja lapsia yhteiseen puuhaan ja keskusteluun. Kukin kirja alkaa pienellä aiheeseen johdattelevalla tarinalla. Aika-askare on yhdessä tekemistä. Ekstra-askare on lisätehtävä, jonka toteuttamiseen tarvitaan ehkä useampi leikkijä ja enemmän aikaa. Vuosikymmenpoiminnot rohkaisevat yhteiseen jutteluun. Millaista oli vanhempien tai isovanhempia lapsuus? Mitä on muuttunut ja mikä on edelleen samanlaista? Mikä on tuttua ja mikä on uutta? Jokainen kirja on visuaalisesti erilainen. Mitä se kertoo vuosikymmenestä ja sen tunnelmasta? Entä eroaako Suomi muista maista?

Jättikirjat voit nähdä tapahtumissa ja pajoissa Lasten kulttuurikeskus Aurorassa ja toisinaan maailmalla, kun Aurora lähtee reissuun. Kirjat voi myös tilata vierailulle teidän omaan tapahtumaan. #aurorareissussa

Tervetuloa aikamatkalle!

Aikojen aarteet -kirjat on nyt käännetty kuudelle kielelle. Kielet ovat: ruotsi, englanti, venäjä, somalia, kiina ja arabia
 

Linkit pdf-tiedostoon:
 

Aikojen Aarteet kirjat:

1950-luku: Tyrmäävää kauneutta

1980-luku: Halojata halloo

1990-luku: Teatterikärpäsen puremat

2010-luku: Älytön älypuhelin

 

Auroran korttelin jättikirjat: Aikojen Aarteet -sarja

Sisällön suunnittelu: Sari-Anneli Ruonila ja Lasten kulttuurikeskus Aurora

Kuvitus: Sari-Anneli Ruonila

Design ja piirrosten käsittely: Antti Kangassalo / Farm.fi

Tuotanto: Lasten kulttuurikeskus Aurora

Lasten kulttuurikeskus Aurora

2018

Lapsi katsoo jättikirjaa

PS: Alkuperäiset kirjat ovat oikeita jättikirjoja. Yhden kirjan korkeus on 115 cm! Eli se on korkeampi, kuin keskimääräinen viisivuotias.