LUKUDIPLOMIT JA LUKUHAASTE

Internal banner image(s)

Body

Lukudiplomit

Kunnari-lukudiplomi

Kunnari-lukudiplomi on Espoossa kehitetty, valtakunnallinen lukudiplomisivusto eli se on käytössä ympäri Suomen. Kunnarin diplomilistoja päivittää ja ylläpitää joukko espoolaisia opettajia ja lastenkirjastotyöntekijöitä. Kirjojen lisäksi lukudiplomiin on valittu elokuvia sekä tehtäviä.

Kirjojen etsimisessä ja varaamisessa on hyvänä apuna uusi kunnarilistat.fi-sivusto. Voit siellä esimerkiksi rajata hakua siten, että näet mitä kirjoja on tietyssä kirjastossa paikalla juuri nyt. Myös varaaminen onnistuu helposti.

Kunnari-diplomista lisätietoja löydät osoitteesta kunnarilukudiplomi.fi

Helmet-lukudiplomi

Helmet-lukudiplomi löytyy suomen, ruotsin, englannin ja venäjän kielillä. Diplomissa on selkeästi huomioitu erilaiset lukijat. Lisätietoja löydät osoitteesta: Lukudiplomi.fi

Espoon opettajat saavat lukudiplomipohjat lähettämällä viestiä osoitteeseen espoo@lukudiplomi.fi.

 

Helmet-lukuhaaste

Lukuhaaste on erilainen tapa haastaa oppilaita lukemaan enemmän ja monipuolisia kirjoja. Uusi Helmet-lukuhaaste julkaistaan aina vuoden alussa. Pienen Helmet-lukuhaasteen haastekohdat on valittu niin, että niihin on mahdollista löytää luettavaa lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Lukuhaasteen suorittajalla on diplomin lukijaan verrattuna enemmän tilaa tehdä omia valintoja. Lukija saa itse päättää, minkä kirjan ensimmäisestä lauseesta pitää tai minkä valitsee vaikkapa iloisen kirjan kohtaan (Helmet-lukuhaaste 2020).